Automatische schuifdeuren met ASSA ABLOY SL500 automaat

Op de Da Vinci-site in Evere (hoek van de Leopold III-laan en de Jules Bordetlaan) werd het Leonardo-complex gebouwd. Dit complex met een totale oppervlakte van 19.000 m² zal verschillende handelszaken herbergen, waaronder een nieuwe vestiging van Decathlon en AVA, restaurants (Quick), een fitnesszaal van 1400 m² en een crèche van 450 m². Het zal over 857 parkeerplaatsen beschikken.

De nieuwe Decathlon is de grootste van Europa, met een oppervlakte van 10.000 m² en 65 vertegenwoordigde sporten. Daarnaast zal hij onderdak bieden aan de administratieve zetel van de keten, die momenteel in Antwerpen is gevestigd. 

De site is gebouwd rond een esplanade en een speelterrein, om de verschillende sporten en vormen van vrijetijdsbesteding in de kijker te plaatsen en de gezelligheid te beklemtonen. Daarnaast zal de nadruk worden gelegd op het groene karakter en op de duurzaamheid van de installaties.

Alle handelszaken werden uitgerust met automatische schuifdeuren met de ASSA ABLOY SL500 automaat.  Deze zorgt ervoor dat het duurzame karakter van de handelszaken wordt versterkt door enkel open te gaan wanneer het effectief nodig is.  Ze werden eveneens uitgerust met de nodige sensoren om te voldoen aan de EN16005.