Snelle sectionale poorten van ASSA ABLOY Entrance Systems voor nieuw autokeuringscentrum te Zwevegem

Begin november 2019 opende het Keuringsbureau Motorvoertuigen (KM) zijn gloednieuwe vestiging op het bedrijventerrein De Pluim te Zwevegem. Een hypermodern, ecologisch hoogstandje, waarbij de focus ligt op efficiëntie, energiezuinigheid en het creëren van een veilige en aangename werkomgeving. Men koos dan ook bewust voor de snelle sectionale poorten van ASSA ABLOY Entrance Systems, die instaan voor een verhoogde veiligheid, lagere energiekosten en een verbeterde werkomgeving.

Het modernste autokeuringsstation van West-Vlaanderen

Het nieuwe autokeuringsstation te Zwevegem, dat de oude vestiging in Harelbeke vervangt, werd voorzien van 8 keuringslijnen geschikt voor personenwagens tot zware bedrijfsvoertuigen en autobussen. Het werd een hypermodern gebouw dat toekomstige groei aankan. Men wilde een veilige en aangename omgeving creëren voor klanten en medewerkers, en dat op een energie-efficiënte manier. Het CO2-neutrale gebouw is onder andere uitgerust met zonnepanelen en voorzien van 100% groene stroom. Medewerkers en klanten kunnen bovendien genieten van veel natuurlijke lichtinval en de nieuwste technieken op het vlak van verwarming, verlichting en luchtverversing.

Snelle sectionale poorten van ASSA ABLOY

In een keuringscentrum gaan de poorten van de hallen heel vaak open en dicht, met temperatuurverschillen tot gevolg. Daarom koos men voor het keuringscentrum te Zwevegem heel bewust voor de snelle sectionale poorten van ASSA ABLOY.

ASSA ABLOY leverde er 17 snelle sectionale poorten (type OH1042S), in RAL 9006 (blank aluminium), met 2 glasstroken TAD (drielaags glas, dubbel verzegeld, binnen en buiten met SAN-krasbestendige coating), inclusief rode en groene signalisatie.

De poorten hebben een openingssnelheid van maar liefst 1 meter per seconde. Die snelheid is geen overbodige luxe, zeker gezien de specifieke omstandigheden in een autokeuringscentrum: intensief gebruikte poorten, voertuigen van verschillende hoogte, zorgen over de temperatuurregeling, hinder door tocht en stof, en botsingen tegen poorten.

Topnelheid voor een efficiëntere, veiligere  en aangenamere werkomgeving

De snelle sectionaalpoorten van ASSA ABLOY hebben een aangepast besturingssysteem en een versterkte constructie, zodat de poort vier keer sneller geopend kan worden dan een gewone sectionale poort. Dat biedt verschillende voordelen: 

Aangenamere werkomgeving
In een keuringscentrum hebben medewerkers en klanten al eens te kampen met tocht en warmteverlies. Aangezien de poorten sneller sluiten, kan men het klimaat in de hal veel beter regelen. De tocht wordt tot een minimum herleid, met een betere en gezondere werkomgeving tot gevolg.

Verhoogde veiligheid
Als de fotocellen in het lichtgordijn van de poort een voorwerp waarnemen, stopt de poort onmiddellijk. Die snelle reactie vermindert daarmee duidelijk het risico op ongevallen en voorkomt veiligheidsproblemen. Een absolute must in een omgeving waar gemotoriseerde voertuigen continu in- en uitrijden.

Lagere energiekosten
Een betere regeling van het binnenklimaat, zorgt er ook voor dat de energiekosten gedrukt kunnen worden. Bovendien zijn de poorten voorzien van nauwe afdichtingen tegen vocht, windbelasting en luchtdoorlatendheid, zowel bovenaan, onderaan, als aan de zijkanten van de poorten. Dat sluit goed aan bij de andere energie-efficiënte maatregelen die het keuringscentrum in Zwevegem kenmerken, met als resultaat: minder warmteverlies, minder energieverspilling en lagere CO2-emissies.

Veelzijdige poorten op maat

De snelle, sectionale poorten van ASSA ABLOY zijn aan te passen aan de noden en wensen van elk bedrijf, zo ook in het keuringscentrum te Zwevegem. De railsystemen, de afmetingen, de kleur en de vensters (het aantal, de plaats en de vorm) werden aangepast aan de wensen en stijl van de klant.

Tevreden met het eindresultaat

De aankoop van de OH1042S-poorten gebeurde rechtstreeks door de eindklant, Keuringsbureau Motorvoertuigen. Verkoper Bernard Jouret: “Initieel waren alle plannen uitgetekend met snelle rolluiken gemonteerd op de buitengevel. Nadat ik de voordelen uit de doeken heb gedaan, ook wat onze service betreft, was men echter snel te vinden voor de snelle sectionale poorten van ASSA ABLOY Entrance Systems. De klant is heel tevreden, zowel over de geplaatste producten, als over het bijhorende technisch advies dat we tijdens het aankoop- en plaatsingsproces verleenden.”