Project Havenhuis Antwerpen, geautomatiseerde toegangsoplossingen zijn van ASSA ABLOY Entrance Systems

Het Havenhuis, hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen, is sedert enige tijd gevestigd in een nieuw gebouw. Het Havenhuis valt op door zijn hedendaagse glazen bovenbouw en symboliseert de dynamiek en innovatie van de haven van vandaag. Voor de toegangsoplossingen werd een beroep gedaan op ASSA ABLOY Entrance Systems.

Efficiënt samenwerken

In het nieuwe Havenhuis zijn alle technische en administratieve diensten van het Havenbedrijf onder één dak samengebracht. Dat heeft zo z’n voordelen op vlak van efficiëntie en interne samenwerking.

Eén van de aspecten die op dit vlak een essentiële rol speelt, is ongetwijfeld de toegankelijkheid van het gebouw. Van buiten naar binnen en omgekeerd, dat spreekt voor zich, maar ook binnenin het gebouw, voor een vlotte verbinding tussen de verschillende afdelingen en medewerkers.

Voor diverse deuren deed de bouwheer een beroep op ASSA ABLOY Entrance Systems, innovatief in toegangsoplossingen. Helemaal in lijn met de typische architectuur van het gebouw, installeerde ASSA ABLOY Entrance Systems er negen SL500 schuifdeuren en vijftien draaideuren. Deze laatste zowel van het type SW200i en SW300.

Met deze realisatie heeft ASSA ABLOY Entrance Systems een essentiële bijdrage geleverd aan dit prestigieuze project.

Port House Antwerp, Belgium © Zaha Hadid Architects