ASSA ABLOY en CC Maasmechelen gaan voor maximale duurzaamheid

Vorig jaar kreeg het CC Maasmechelen een imposante make-over. Het oude gebouw werd getransformeerd tot een moderne cultuurtempel met aandacht voor duurzaamheid en comfort. Twee kernwaarden die ook ASSA ABLOY Entrance Systems hoog in het vaandel draagt. De expert in toegangsoplossingen plaatste hier zijn transparante schuifdeursysteem, dat perfect aansluit bij de hedendaagse look van het complex.

Maximale duurzaamheid

dbv architecten werd door Fluvius aangezocht om hen te assisteren bij het optimaliseren van het bestaande cultureel centrum van Maasmechelen. Het gebouw uit de jaren ’70 sloot op vlak van energetische huishouding niet meer aan bij de huidige tijdsgeest, die streeft naar een maximale duurzaamheid. De buitenschil van het gebouw werd dan ook volledig gerenoveerd: nieuwe beglazing, geïsoleerde sandwichpanelen en volkernbeplating. Intern werd de bestaande verlichting vervangen door energiezuinige led-lampen.

Hedendaags imago

Daarnaast heeft de gemeente de renovatie ook aangegrepen om de functionele werking en integrale toegankelijkheid van het gebouw te verbeteren. Zo kwam er een nieuwe inkomlobby met luifel, een danszaal, een verruiming van de cafetaria en een aantal technische voorzieningen. Kortom, deze verbouwing resulteert niet enkel in een aanzienlijke verbetering qua energieverbruik en duurzaamheid. Ze verleent aan het cultureel centrum eveneens een nieuw en hedendaags imago, dat aansluit bij de ambities van de gemeente Maasmechelen.

Elegant schuifdeursysteem

Voor de hoofdingang, buitendeur en binnendeur werd aangeklopt bij ASSA ABLOY Entrance Systems. Hun SL500 transparante schuifdeursysteem is ideaal voor toegangen met druk personenverkeer, zoals in een cultureel centrum. Deze slimme oplossing met een nagenoeg ononderbroken glazen oppervlak en rails van geanodiseerd aluminium levert steeds een elegante ingang op. Bovendien zijn er verschillende configuraties mogelijk en kunnen alle modellen worden aangepast in functie van de vereisten en wensen van elke klant.

Gerelateerde producten