ASSA ABLOY Entrance Systems draagt bij aan snelle reactietijd in brandweerkazerne van Charleroi

48 ASSA ABLOY sectionaalpoorten en 11 Albany snelrolpoorten. Dat is het indrukwekkende aantal poorten dat ASSA ABLOY Entrance Systems installeerde in de nieuwe kazerne van de brandweer in Charleroi.

In eerste instantie werd de inplanting van de brandweerkazerne bepaald door de snelle toegang tot de nabije snelweg. Eens de locatie vaststond, was de toegankelijkheid een essentiële factor om een zo kort mogelijke reactietijd te kunnen garanderen. Precies daar verscheen ASSA ABLOY Entrance Systems op het toneel, met een totaaloplossing voor een betrouwbare in- en uitrit.

Interventieniveau

De kazerne telt verschillende niveaus. ASSA ABLOY Entrance Systems werd ingeschakeld voor het installeren van twee types poorten op het interventieniveau. De ronde vorm van het gebouw zorgt ervoor dat de interne stroom voor terugkerende voertuigen en de externe stroom voor brandweervoertuigen die vertrekken naar een interventie, elkaar niet hinderen.

Op dit niveau kan elke vrachtwagen binnen- en buitenrijden via een eigen sectionaalpoort. 48 van deze ASSA ABLOY OH1042F poorten werden geïnstalleerd over de hele lengte van de gewelfde gevel. De sectionaalpoorten zijn 6 meter hoog en doorschijnend, wat bijdraagt aan een optimale lichtinval in de grote hal.

Op dezelfde verdieping bevinden zich ook de mechanische werkplaats, de interventiekleedkamers, de opslag- en onderhoudslokalen van de uitrusting en de vrachtwagens. Ter hoogte van deze ruimtes werden nog eens 11 snelrolpoorten van het type Albany HS8010P voorzien.

Op deze manier levert ASSA ABLOY Entrance Systems met haar geautomatiseerde toegangsoplossingen een onmisbare bijdrage aan een snelle, optimale werking van de openbare brandweerdiensten van de stad Charleroi.

Fire Station Charleroi, Belgium