Onze geschiedenis

De ASSA ABLOY Group werd in 1994 gevormd uit het samengaan van twee marktleiders op het gebied van sloten en beveiligingssystemen: ASSA uit Zweden en ABLOY uit Finland. Sindsdien heeft ASSA ABLOY zich ontwikkeld en is het aanbod uitgebreid met automatische toegangssystemen. In 2006 is de divisie Entrance Systems opgericht.

Brede en uitgebreide ervaring met automatische toegangssystemen, grote deskundigheid en een geschiedenis met beproefde oplossingen vormen de kern van ASSA ABLOY Entrance Systems. Door overname van de vermaarde internationale productmerken Besam, Crawford, Albany en Megadoor heeft de ASSA ABLOY familie de standaard gevestigd op het gebied van veiligheid, beveiliging en gebruiksgemak en daarmee respectabele successen en markterkenning geboekt.

  • Deze productmerken worden al vele jaren consequent gepromoot in samenhang met het merk ASSA ABLOY. Sinds 2017 zijn de collectieve kennis en middelen van deze afzonderlijke bedrijven verenigd binnen het merk ASSA ABLOY.
  • In 2002 voegde Besam zich bij de ASSA ABLOY Groep. Dit bedrijf werd opgericht in 1962 en ontwikkelde toen automatische deuren voor de zorgsector. Al snel doken deze deuren ook op in andere sectoren, zoals de kleinhandel en de transportsector.
  • Crawford werd deel van de ASSA ABLOY Groep in 2011. Oorspronkelijk produceerde Crawford garagepoorten, maar in de jaren 50 begon het bedrijf zich toe te leggen op industriële poorten en laad- en lossystemen voor laadkades. Hun producten werden onder meer gebruikt in de distributie, logistiek en productie.
  • Megadoor werd in 2011 opgenomen in de ASSA ABLOY Groep. Hun eerste verticaal oprolbare poorten ontwikkelden ze in 1973 als afsluiting voor droogovens in de bosbouw, maar ze werden al snel ook in de mijnbouw, luchtvaart en op scheepswerven geïnstalleerd.
  • In 2012 werd Albany deel van de ASSA ABLOY Groep. Albany lanceerde in 1968 de eerste snelrolpoort ter wereld. Daarna ontwikkelde het bedrijf snelrolpoorten voor een brede waaier aan sectoren, zoals productie, mijnbouw en clean rooms.