ASSA ABLOY Entrance Systems zet Hachiko-buddyhond in de spotlights

/global/scaled/3504x1525x0x1588x1000x435/AAES-BE-Veldcross-Stro191101.jpg

Nieuws van Willow

Twee jaar geleden aanvaardde ASSA ABLOY Entrance Systems het peterschap van Hachiko-hond Willow. Ondertussen is het opleidingstraject afgerond en groeide Willow uit van een schattig Golden Retriever pupje tot een waardevolle buddyhond. Enkele maanden geleden veroverde ze een plekje in het hart – en huis - van Carine, die haar ondersteuning en gezelschap niet meer zou kunnen missen.

Peterschap voor meer levenskwaliteit

De hulphonden, meldhonden en duohonden van de Belgische vzw Hachiko worden ingeschakeld om een betere levenskwaliteit te bieden aan mensen met een motorische beperking of epilepsie. Dankzij het intensieve trainingprogramma kunnen zij de autonomie en zelfredzaamheid van hun baasje bevorderen. Hachiko – of het Honden-Africhtings-Centrum voor Hulp aan Invaliden door middel van Kleine Opdrachten - zorgt voor de broodnodige opleiding, matching en verdere levenslange begeleiding van de honden.

Waardevolle buddyhond

Het petehondje van ASSA ABLOY Entrance Systems werd geboren op 24 maart 2019. De specialist in toegangsoplossingen sponsorde het volledige opleidingstraject van twee jaar. Ondertussen is de intensieve trainingsperiode afgelopen. Willow deed het uitstekend, maar haalde het helaas niet als officiële hulphond. Wel is ze uitgegroeid tot een lieve en betrouwbare buddyhond voor Carine. Niet alleen geeft ze haar de nodige steun binnenshuis, als warme vriend biedt ze ook structuur en fijn gezelschap.

Vier handen en poten op één buik

Carine: “Voor de derde keer op rij – en al meer dan 22 jaar - is er een Hachiko-hond in mijn leven. Na het overlijden van mijn vorige hond had ik het bijzonder moeilijk. Toch was er meteen die klik met Wil­low, een aanhankelijke spring in ’t veld. Vandaag helpt ze me voornamelijk binnenshuis: openen en sluiten van deuren, gevallen voorwerpen oprapen, ...  Zij is er dag en nacht voor mij wanneer ik haar nodig heb. Maar bovenal maakt zij mijn leven weer zinvol, want ook ik heb weer iemand om voor te zorgen.”

Hachiko-assistentiehonden

Hachiko is hét voorbeeld van de band die tussen mens en dier kan bestaan. Sinds het bestaan heeft de vereniging in België al meer dan 300 honden aangekocht die de opleiding tot assistentiehond gestart zijn. De geraamde kostprijs per afgewerkte en geplaatste assistentiehond bedraagt ongeveer 25.000 euro. Omdat Hachiko de honden gratis wenst te schenken aan personen met een beperking, moeten steeds de nodige fondsen verzameld worden. ASSA ABLOY Entrance Systems is bijzonder enthousiast over het mooie resultaat van Willow en denkt alvast na om een nieuw traject op te starten. Wordt vervolgd …