Jubileum: vijfde editie Cunina’s Walk 4 Charity voor bouw middelbare school Oeganda

/global/scaled/3000x1305x0x24x1000x435/AAES-BE-News-News-2019-Walk 4 Charity 2018-49.jpg

Op zondag 28 april 2019 organiseert ontwikkelingsorganisatie Cunina voor het vijfde jaar haar wandelevent Walk 4 Charity in de Zuiderkempen. Wandelaars kunnen kiezen tussen een parcours van 44, 22, 11 of 5 kilometer. De kortste afstand is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en geschikt om met de hele familie van te genieten. Wie zich op de langere parcoursen richt, betaalt ook wat extra euro’s voor het goede doel. En daar draait het toch om, want de opbrengst van Walk 4 Charity gaat deze keer integraal naar de bouw van een middelbare school in de jungle van Oeganda.

Al jaren is Walk 4 Charity een dag om jezelf in het zweet te wandelen voor het goede doel. Een goede besteding van een vrije zondag. Bovendien voeren de wandelingen langs de mooie groene natuur in de regio. Vanuit Domein De Vesten in Laakdal gaat het eerst richting de omgeving rond de Grote Nete, Gerhagen, de Abdij van Averbode en Hertberg. Onderweg zie je het landschap variëren van naaldbos naar heide tot weiland. We passeren ook heel wat cultureel erfgoed die een uniek beeld schetsen van het rijke verleden van de regio. In het doorlopend geopend Wandelcafé in Domein De Vesten kun je na afloop weer op kracht komen met een dorstlesser of een heerlijke pasta.

Oeganda
Walk 4 Charity 2019 is een jubileumeditie waarvan de opbrengst dit jaar naar een middelbare school in Oeganda gaat. In de jungle van het Afrikaanse land is de noodzaak voor voortgezet onderwijs bijzonder groot bij gebrek aan voldoende middelbare scholen. Kinderen die toch besluiten elders naar de middelbare school te gaan, moeten maar liefst 3 uur stappen voordat ze kunnen plaatsnemen op de schoolbanken. Na de lesdag moeten ze nog eens 3 uur terugwandelen voordat ze thuis zijn. Onderweg dreigt altijd het grote gevaar dat ze seksueel worden misbruikt of slachtoffer worden van plunderingen. Vandaar dat er een school gebouwd gaat worden in de directe omgeving waar kinderen veilig onderwijs kunnen volgen.

ASSA ABLOY en Cunina
Ook ons bedrijf heeft sinds 2012 een sterke band met Cunina en het werk dat zij doen. Zo steunen wij via peterschappen in Mbarara in Oeganda 13 kinderen die hierdoor een educatie krijgen vanaf de kleuterschool tot en met middelbaar onderwijs. Dat aantal zal in de toekomst nog worden uitgebreid met enkele nieuwe peterschappen die wij zullen aangaan. Maar je kunt altijd nog meer doen, want alle hulp is welkom.

Wil jij dus ook deelnemen aan de Walk 4 Charity? Voorinschrijven kan via www.walk4charity.be. Hier vind je ook alle informatie over het parcours.

Praktisch
Waar?
Domein De Vesten, Kanaalweg 6, Laakdal

Wanneer?
Zondag 28 april 2019 van 06:00 tot 21:00 uur

Prijs?
44 km: 12,50 euro
22 km: 9 euro
11 km: 6 euro
5 km: 5 euro

Info en voorinschrijvingen: www.walk4charity.be