RR5000, de ultieme snelrolpoort van ASSA ABLOY

/global/scaled/3135x1362x32x514x1000x435/AAES-BE-News-News-2021-RR5000_0001.jpg

Meer snelheid. Meer efficiëntie. Meer isolatie. In de sector van deuren en poorten is er altijd potentieel om te innoveren en te verbeteren. En dat is precies wat ASSA ABLOY Entrance Systems doet. Met de RR5000 brengen ze nu de ultieme snelrolpoort op de markt voor een breed scala aan buitentoepassingen. De hoge snelheden van een snelrolpoort worden perfect gecombineerd met de superieure thermische prestaties van een sectionale poort. Compromissen sluiten? Niet meer nodig!

Maximale snelheid, isolatie en efficiëntie

Voor industriële en commerciële activiteiten zijn snelheid, isolatie en efficiëntie van cruciaal belang. Bedrijven staan in dergelijke omgevingen vaak onder druk om hun prestaties en energie-efficiëntie te verbeteren. Daardoor worden er steeds hogere eisen gesteld aan gebouwen - en dus ook aan poorten. Om in te spelen op deze verwachtingen, heeft ASSA ABLOY de RR5000 ontwikkeld. Naast de uitmuntende snelheid, isolatie en efficiëntie voldoet deze stijve snelrolpoort ook aan strenge milieuvoorschriften. Meer nog, hij biedt veruit de laagste U-waarde in zijn klasse met 1.28W/m²K acc. EN12428 (berekening gebaseerd op een RR5000 van 5x4,7m). Zo helpt deze poort de CO2-uitstoot te verlagen, de energie-efficiëntie te optimaliseren en operationele kosten te besparen.

Meer comfort, minder energieverlies

De eenvoudige V-aandrijving met minder onderdelen maakt de ASSA ABLOY RR5000 snel, gestroomlijnd, stil en minder gevoelig voor slijtage. Rolsnelheden tot 2,2 m/s optimaliseren de thermische prestaties en zorgen voor een soepele verkeersstroom. Zowel de nieuwe generatie geïsoleerde poortpanelen als de zijgeleidingen houden de binnencondities stabiel en voorkomen dat kou of warmte door de poort komt. Bovendien zorgt de isolatie van 50 mm dik voor een maximale thermische scheiding met minimaal energieverlies en zonder condensatie. De superieure afdichtingstechnologie rond de poort beperkt luchtlekkage, beschermt tegen tocht, vocht, stof en vuil, en draagt bij aan een betere U-waarde. Kortom, deze nieuwe snelrolpoort verbetert niet alleen de verkeersstromen en het comfort van de werknemers, maar helpt ook energie te besparen wanneer men het gebouw verwarmt of koelt.

Robuust, betrouwbaar en veelzijdig

De robuuste constructie, buitengewone betrouwbaarheid en soepele werking dankzij de nieuwe aandrijftechnologie, die wordt gegarandeerd door een motor met frequentieomvormer en zachte start en stop, dragen ertoe bij dat de ASSA ABLOY RR5000 vele jaren betrouwbaar zal zijn. Raakt de poort toch beschadigd, dan kan elk paneel in korte tijd afzonderlijk worden vervangen.

De installatie is bijzonder eenvoudig en met het superieure besturingssysteem stelt men de werking van de poort snel en nauwkeurig in. Een duidelijk, gebruiksvriendelijk display biedt een breed scala aan informatie, waaronder poortstatus en cyclusteller, ondersteund door volledige IoT-capaciteit. En met ASSA ABLOY Insight heeft men de mogelijkheid om alle poorten van op afstand te beheren. Handig toch!

>> Ga naar de productpagina's van de snelrolpoort RR5000