ASSA ABLOY RP300: wanneer veiligheid prioritair is ...

/global/scaled/4992x2168x0x599x1000x435/AAES-BE-News-News-2021-RP300_Machine protection_0007.jpg

Geautomatiseerde processen komen vaak met een uitgebreid eisenpakket. De kleinste onderbreking of vertraging kan het productieproces verstoren of medewerkers in gevaar brengen. De lat ligt hier bijzonder hoog! De snelrolpoort voor machinebescherming RP300 van ASSA ABLOY Entrance Systems helpt fabrikanten beide scenario’s te vermijden. Deze high-performance poort opent en sluit geheel volgens het productieproces. Snel, veilig én betrouwbaar: dat is de RP300 ten voeten uit.

Hoge snelheid

Veeleisende omstandigheden, zoals geautomatiseerde productie- of assemblageprocessen, vergen een geavanceerde technologie en uitrusting. De heavy-duty poort RP300 voor bescherming van machine- en transportsystemen pakt uit met snelle openings- en sluitingstijden. Deze snel werkende poort is dé oplossing voor geautomatiseerde processen en productielijnen.

Dat beaamt ook Philip Niville, Facilities Coordinator van technologiebedrijf Melexis: “Op onze site in Ieper hebben we de RP300 van ASSA ABLOY ingezet als snelrolpoort voor een goederenlift. De hoge snelheid van deze poort komt zowel onze productiestroming als onze procesproductiviteit ten goede.” Lees hier de volledige Melexis-case.

Optimale veiligheid

Wanneer veiligheid en procesintegratie cruciaal zijn, biedt de RP300 snelrolpoort uitkomst. Talrijke fotocellen, onderloopbeveiliging en geïntegreerde veiligheidsschakelaars zijn hiervan het bewijs. Deze poort garandeert dus een optimale beveiliging voor het personeel dat in de buurt van geautomatiseerde productieprocessen werkt.

De RP300 kan rechtstreeks worden geïntegreerd in de besturingsystemen voor de geautomatiseerde machines. Is de integratie volledig, dan voldoen de uitgebreide veiligheidsinrichtingen van de poort aan de normen PL d/Cat. 3, PL e/Cat. 4 (EN ISO 130849-1) en SIL 3 (EN 62061). Kortom, ASSA ABLOY’s poort voldoet 100% aan de vereiste veiligheidseisen. Bovendien maakt het veiligheidsconcept van deze poort een compacte productie-opstelling mogelijk.

Maximale betrouwbaarheid

Tot slot is de RP300 bijzonder betrouwbaar en vraagt ze weinig onderhoud, zelfs na vele jaren intensief gebruik. Deze robuuste poort wordt gebouwd met een minimaal aantal onderdelen en is gemakkelijk te installeren. De tweedelige aluminium zijprofielen bieden dan weer een eenvoudige toegang voor inspectie en onderhoud. Het kunststof poortdoek met zijn versterkingsstrips en de zijdelings aangebrachte windstoppers voorkomen dat het doek naar binnen buigt.

Niets dan voordelen dus. En dat is waarom Melexis al 12 jaar een tevreden klant is. “Eigenlijk werken wij al sinds 1997 met Crawford-poorten, dat later overging in ASSA ABLOY. Je kan het dus gerust een langdurig partnership noemen. Zowel voor toegangsoplossingen als voor onderhoud kunnen we steeds vertrouwen op het team van ASSA ABLOY.” Lees hier de volledige Melexis-case.

Drie uitvoeringen

Het gamma RP300 snelrolpoorten voor machinebescherming van ASSA ABLOY Entrance Systems komt in drie uitvoeringen: de standaard RP300, de RP300 Wide - met zijn extra grote afmetingen - en de RP300 USD. Deze laatste is een nieuwkomer in het gamma. De RP300 USD (Upside Down) werd speciaal ontwikkeld voor productieprocessen waar grotere onderdelen en apparatuur verticaal geplaatst worden.

Interesse in de ASSA ABLOY RP300?

Contacteer productspecialist Tom De Beule via tom.debeule@assaabloy.com of +32 (0)497 43 46 33