Poorten handenvrij aansturen? Ga voluit voor hygiëne en veiligheid met contactloze sensoren!

/AAES/BE/News/News/2020/TouchlessOpeners-MainBanner-NL.jpg

In tijden waar hygiëne cruciaal is, zijn contactloos aangestuurde poorten echte aanraders. ASSA ABLOY Entrance Systems biedt verschillende oplossingen aan die industriële poorten een upgrade geven én meteen ook de veiligheid en hygiëne naar een hoger niveau tillen. Zo maken de handenvrije ASSA ABLOY Magic Switch IP65 en de ASSA ABLOY TOF-sensor het wel erg gemakkelijk om industriële poorten contactloos aan te sturen. Het resultaat? Een efficiënte, veilige en ononderbroken stroom van mensen en goederen.

Meer gebruiksgemak en hygiëne

Als u bezorgd bent over hygiëne of poorten gewoon makkelijker wilt bedienen, dan raden we aan uw poortopeners te vervangen door handenvrije sensoren. In sommige situaties is een radar de ideale upgrade. In andere situaties is het brede bereik van een radar dan weer niet vereist. Voor die toepassingen hebben we sensoren die enkel in heel specifieke zones detecteren, ter vervanging van een trekkoord of een drukknop.

Handenvrije trekkoordschakelaar

De traditionele trekkoord wordt vaak gebruikt om een industriële poort te openen vanuit een vorkheftruck.
Dat biedt twee voordelen: de bestuurder hoeft niet uit te stappen om de poort te openen en, anders dan bij een radar, gaat de poort niet toevallig open door ander verkeer. Wij introduceren een handenvrije versie die een heel kleine zone op de grond detecteert.

Handenvrije drukknop

Externe drukknoppen worden vaak gebruikt als aanvulling op een regeleenheid om de poort van de andere kant te openen. Wij introduceren een handenvrije versie die een hand detecteert zonder de knop aan te raken. Uw hand 10 tot 50 cm voor de sensor bewegen volstaat om de poort te openen.

Drukknoppen en trekkoordschakelaars zijn economische oplossingen om een deur vanaf andere plaatsen te openen dan gewone schakelaars.

Die worden vaak aangeraakt door veel verschillende handen.

Als u bezorgd bent over hygiëne of deuren gewoon makkelijker wilt bedienen, dan raden we aan uw deuropeners te vervangen door handenvrije sensoren.

In sommige situaties is een radar de ideale upgrade.

In andere situaties is het brede bereik van een radar dan weer niet vereist.

Voor die toepassingen hebben we sensoren die enkel in heel specifieke zones detecteren, net als een echt trekkoord of een drukknop.

Belangrijkste voordelen

  • Handenvrije detectie voorkomt hygiëneproblemen
  • IP65 is geschikt voor buiteninstallatie en is reinigbaar met water
  • Ononderbroken stroom van goederen en mensen
  • Dezelfde voordelen als de drukknop en trekkoordschakelaar

Meer info?

Contacteer ons vandaag nog via Sabine Hoeckman

op het nummer 09 239 54 34

of via sabine.hoeckman@assaabloy.com