Hebt u al de optimale sectionaalpoort gevonden?

/global/scaled/3840x1668x0x442x1000x435/AAES-BE-News-News-2021-ASSA ABLOY OH1042D carwash facility.jpg

BLOGPOST

In de industriële en commerciële sector is de sectionale poort al jaren een onmisbare oplossing: mensen en goederen blijven in beweging, terwijl de ruimte optimaal wordt benut. Maar vandaag de dag zijn er meer keuzes dan ooit, dus hoe bepaalt u welke sectionale poort het meest geschikt is voor uw bedrijfsbehoeften?

Wat het ontwerp betreft, zijn geveerde of gebalanceerde sectionale poorten al tientallen jaren de norm. En voor veel bedrijven zijn deze poorten nog steeds de ideale oplossing voor een snelle, efficiënte en makkelijke toegang.

Maar nu veel industriële en commerciële activiteiten veeleisender en intensiever worden, is het nog maar de vraag of deze poorten opgewassen zijn tegen de zware omstandigheden waarin ze moeten dienen.

Extreme omstandigheden 

Bij activiteiten waarbij sectionale poorten intensief gebruikt en blootgesteld worden aan water en andere bijtende materialen, of in hygiënegevoelige omgevingen, zijn geveerde poorten een goede oplossing voor een aantal uitdagingen.

Geveerde poorten zijn echter onderhevig aan slijtage, wat meer onderhoud met zich meebrengt, en ze zijn ook gevoelig voor verontreiniging door roest, vuil en vet. Dat kan leiden tot storingen, complete uitval en uiteindelijk hogere kosten.

Direct drive 

De laatste jaren kiezen bedrijven in het licht van de steeds zwaardere bedrijfsomstandigheden voor poortontwerpen met directe aandrijving in plaats van bestaande veren te vervangen.

Deze poorten zijn ideaal voor frequent gebruik, autowasstraten en corrosiegevoelige omgevingen zoals de levensmiddelensector. Ze beperken de operationele risico's en belasting door de afwezigheid van veermechanismen.

Bij ASSA ABLOY Entrance Systems zijn we druk bezig geweest met de ontwikkeling van onze eigen direct drive-poortontwerpen binnen onze sectionale poorten. Hierbij wordt het standaard veersysteem vervangen door een sterker motor- en besturingssysteem dat een hele reeks voordelen biedt. Van eenvoudigere en snellere installatie tot minder verontreiniging, minder defecten enzovoort.

Lees hier hoe wij u kunnen helpen uw bedrijfsactiviteit te optimaliseren.