Nico Delvaux aangewezen als nieuwe Directeur en CEO van ASSA ABLOY

/global/scaled/997x433x0x0x997x433/AAES-BE-News-News-2018-News 2018-Nico Delvaux New CEO.jpg

De Raad van Bestuur van ASSA ABLOY AB heeft Nico Delvaux aangewezen als de nieuwe directeur en CEO van ASSA ABLOY AB, met ingang ten laatste op 18 Juni 2018.

"Met Nico Delvaux hebben we een sterke en ervaren leider van grote globale bedrijven met een succesvol verleden. Hij heeft complexe en gedecentraliseerde organisaties beheerd en heeft een sterke focus op innovatie" zegt Lars Renström, Voorzitter van de Raad van Bestuur van ASSA ABLOY. "ASSA ABLOY heeft al een fantastische reis achter de rug sinds de opricjting in 1994 en is de echte globale leider in haar in industrie. Ik ben overtuigd dat Nico de Groep succesvol zal blijven ontwikkelen."

Nico Delvaux is op dit moment Directeur en CEO van Metso Corporation uit Finland. Voor deze positie heeft hij meer dan twee decennia lang management posities bekleed binnen de Atlas Copco Groep, meest recentelijk als Directeur van de Compressor Techniek Business Area van Atlas Copco.

Nico Delvaux heeft de Belgische nationaliteit en werd geboren in 1966. Hij heeft een Master in Ingineurswetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en een MBA van de Handelshogeschool Antwerpen. 

"Ik wil graag Johan Molin bedanken voor de buitengewone ontwikkeling die ASSA ABLOY heeft doorgemaakt tijdens zijn jaren als CEO." zegt Lars Renström. "Tijdens het leiderschap van Johan heeft ASSA ABLOY haar aanbod duidelijk versterkt en haar marktaandeel uitgebreid. De globale marktaanwezigheid van de Groep, hoge innovatie en goed kostenmanagement positioneren ASSA ABLOY goed voor een langdurige winstgevende groei. Ik wens Johan succes met al zijn toekomstige plannen."