Geconnecteerde toegangsoplossingen voor bedrijven van de toekomst

/global/scaled/718x312x0x0x718x312/AAES-BE-News-News-2020-InternetOfThings.jpg

Het Internet of Things valt niet meer weg te denken uit onze fysieke en digitale wereld. Het gebruik van slimme, met het internet geconnecteerde toestellen en machines is aan een indrukwekkende opmars bezig. Ook voor verschillende toegangsoplossingen biedt deze ‘vierde industriële revolutie’ tal van mogelijkheden. Van een efficiëntere bedrijfsvoering over een meer gecontroleerd energieverbruik tot voorspellend onderhoud. ASSA ABLOY Entrance Systems staat op de eerste rij om deze nieuwe technologieën te omarmen.

Internet of Things

Het Internet of Things, kortweg IoT, houdt in dat de fysieke wereld verbonden wordt met de digitale. Het verwijst dus naar bepaalde ‘slimme’ toestellen met een ingebouwde internetverbinding, zoals telefoons, tv’s, luidsprekers, thermostaten, koelkasten, … Zo kan er een massa aan data verzameld worden, waarna de werking van de toestellen geoptimaliseerd wordt. De slimme toestellen verzamelen, registreren, delen en interpreteren immers gegevens en passen vervolgens hun gedrag en reacties aan. Net die connectiviteit is zo belangrijk en biedt eindeloze mogelijkheden voor de toekomst.

Vierde industriële revolutie

De verwachting is dat geconnecteerde machines en voorwerpen zullen uitgroeien tot een zogenaamde ‘vierde industriële revolutie’. Er bestaan nu al meer geconnecteerde voorwerpen dan dat er mensen op aarde leven. Tegen 2025 zouden er maar liefst 75 miljard IoT-toestellen of voorwerpen zijn. De mogelijkheid om informatie te verzamelen, te analyseren en erop te reageren heeft gigantische gevolgen, zowel voor ons persoonlijke leven als voor de bedrijfswereld en productie-omgevingen. Velen zijn het erover eens dat we dankzij IoT veel efficiënter zullen kunnen werken. Niet alleen kunnen we tijd en geld besparen, ook de dienstverlening en productiemethodes van bedrijven en openbare instanties kunnen worden herzien en verbeterd.

Slimmere bedrijfsvoering

ASSA ABLOY Entrance Systems springt maar al te graag op de kar van deze nieuwe technologieën. De expert in toegangsoplossingen ziet tal van mogelijkheden voor zijn klanten om efficiënter te werken. Zo kan IoT als een netwerk van geconnecteerde deuren en andere toegangsoplossingen ingezet worden om gegevens te verzamelen en uit te wisselen tussen ASSA ABLOY zelf, de klanten en de onderhoudstechnici. Hoe meer gegevens voorhanden, hoe beter geïnformeerd de bedrijfsleiding zakelijke beslissingen kan nemen. Bijvoorbeeld om de stroom van mensen en goederen op een locatie te optimaliseren aan de hand van bestaande bewegingspatronen, of om het energieverbruik te monitoren en te verbeteren op basis van realtime-gegevens.

Hoger serviceniveau

De geconnecteerde deuren en toegangsoplossingen van ASSA ABLOY bieden ook mogelijkheden om het serviceniveau omhoog te tillen. Op basis van de verzamelde gegevens kan onderhoud efficiënter plaatsvinden, inclusief voorspellend onderhoud, en kunnen klanten rekenen op een eenvoudiger TCO-beheer en minder stilstandtijd. Resultaat? Een efficiëntere bedrijfsvoering die bedrijven helpt ontwikkelen en groeien. Logisch dus dat ASSA ABLOY Entrance Systems geconnecteerde toegangsoplossingen als een essentieel onderdeel ziet van elk gebouw, inclusief real-time inzichten voor een service-ervaring op topniveau.

Momenteel lopen er enkele proefprojecten in geselecteerde markten om nadien op grotere schaal uit te rollen. Wordt vervolgd...