Helmplicht bij ASSA ABLOY: veiligheid en efficiëntie op kop

/global/scaled/1000x436x0x19x1000x435/AAES-BE-News-News-2021-Service_0045.jpg

Bescherm je hoofd. Draag een helm! Met deze campagneslogan spoort ASSA ABLOY Entrance Systems al zijn medewerkers in de divisie Industrial Door & Docking Solutions (IDS) aan om een veiligheidshelm te dragen. Bij ASSA ABLOY staat veiligheid steeds bovenaan de prioriteitenlijst en met deze nieuwe maatregel beschermen ze niet alleen hun techniekers en onderaannemers, ook de klanten varen er wel bij. Kortom, een win-win voor alle partijen.

Helm op in de IDS-divisie

Sinds 1 maart 2021 moeten alle werknemers in de divisie Industrial Door & Docking Solutions van ASSA ABLOY Entrance Systems verplicht een veiligheidshelm dragen. Dit houdt in dat de hoofdbescherming altijd gedragen moet worden op de werkplek, ongeacht de specifieke activiteit van dat moment. De regel geldt trouwens niet enkel voor techniekers en onderaannemers. Iedereen die deze werkzone betreedt, ongeacht zijn of haar functie, moet een veiligheidshelm op. Safety first!

Hoofdletsels voorkomen

De helmplicht kwam er natuurlijk niet zomaar … Uit een analyse van eerder gebeurde arbeidsongevallen en incidenten bleek dat het ‘hoofd’ van de medewerkers bij IDS-activiteiten zich wel degelijk ‘in the line of fire’ bevindt, met een reële kans op hoofdletsels bij de dagdagelijkse werkzaamheden. Om dergelijke ongevallen te voorkomen, voerde ASSA ABLOY Entrance Systems een aantal veiligheidsmaatregelen in, waaronder de helmplicht. Dit persoonlijke beschermingsmiddel is immers van cruciaal belang om de kans op letsels te voorkomen of te verkleinen en zo de veiligheid op de werkplek stevig te verhogen.