ASSA ABLOY Entrance Systems wordt fiere peter van Hachiko-hulphond Willow

/global/scaled/1434x624x7x681x1000x435/AAES-BE-News-News-2019-Willow (2).jpg

Peterschap voor meer levenskwaliteit

ASSA ABLOY Entrance Systems heeft al meermaals bewezen het hart op de juiste plaats te hebben. En dat blijkt nog maar eens, nu het bedrijf investeert in een goed doel en het peterschap aanvaardt van een Hachiko-assistentiehond. Het pupje, dat de naam Willow draagt, is een Golden Retriever teefje dat sinds kort in opleiding is. Een mooi engagement van minstens twee jaar, aangezien het traject om één hond op te leiden tot assistentiehond net zo lang duurt.

Autonomie & zelfredzaamheid

De hulphonden, meldhonden en duohonden van de Belgische vzw Hachiko worden ingeschakeld om een betere levenskwaliteit te bieden aan mensen met een motorische beperking of epilepsie. Dankzij het intensieve trainingprogramma kunnen zij de autonomie en zelfredzaamheid van hun baasje bevorderen. Hachiko zorgt voor de broodnodige opleiding, matching en verdere levenslange begeleiding van de honden.

Peterschap

Sinds het bestaan heeft Hachiko in België al meer dan 300 honden aangekocht die de opleiding tot assistentiehond gestart zijn. De geraamde kostprijs per afgewerkte en geplaatste assistentiehond bedraagt ongeveer 25.000 euro. Omdat Hachiko de honden gratis wenst te schenken aan personen met een beperking, worden de nodige fondsen verzameld. En zo komt ASSA ABLOY Entrance Systems in beeld. Zij aanvaarden het peterschap over één Hachiko-assistentiehond. Hun petehondje Willow werd geboren op 24 maart 2019 en zit sinds een aantal weken bij een gastgezin tijdens haar twee jaar durende, intensieve trainingsperiode.

Hachiko

Bij de oprichting van Hachiko werd gezocht naar een bestaande naam of een woord dat als acroniem kon dienen voor de vereniging. Hierbij stuitte de stichtster uiteindelijk op de legende van Hachiko – een Japanse hond die zijn baasje, ook na zijn dood, jarenlang trouw opwachtte aan het station. Hachiko is hét voorbeeld van de band die tussen mens en dier kan bestaan. In de naam Hachiko schuilt tevens een acroniem dat het doel van de vereniging perfect omvatte: Honden-Africhtings-Centrum voor Hulp aan Invaliden door middel van Kleine Opdrachten. Sinds 2011 wordt de volledige benaming niet meer gebruikt en noemt de vereniging officieel Hachiko.

Bezoek hier de website >