Hachiko-hulphond van ASSA ABLOY in de spotlights

/global/scaled/5568x2423x0x586x1000x435/AAES-BE-News-News-2020-Sneeuw @hachiko (18).jpg

De assistentiehonden van de Belgische vzw Hachiko worden ingeschakeld om een betere levenskwaliteit te bieden aan mensen met een motorische beperking of epilepsie. Dankzij het intensieve trainingsprogramma kunnen zij de autonomie en zelfredzaamheid van hun baasje bevorderen. In 2019 aanvaardde ASSA ABLOY Entrance Systems het peterschap van Hachiko-assistentiehond in opleiding Willow, een warm en langlopend engagement.

Superlief en leergierig

Het petehondje van ASSA ABLOY Entrance Systems werd geboren op 24 maart 2019. Françoise Dardenne, trainer bij Hachiko: “Dit Golden Retriever-teefje groeide uit tot een superlief en leergierig werkertje, al heeft ze wel wat extra tijd nodig om zich te settelen. Momenteel zijn haar leeftijdsgenootjes gestart aan hun eindopleiding en worden ze klaargestoomd om volgend voorjaar gekoppeld te worden aan hun definitieve baasje. Willows mandje blijft echter nog even bij haar gastgezin staan. Ze krijgt nog een medische check-up van de gewrichten en een grondige evaluatie. De komende maanden zal Willow wel af en toe meekomen naar het centrum, zodat we haar beter kunnen leren kennen en haar alvast een beetje kunnen trainen. Bovendien kunnen we zo een inschatting maken welke richting zij later kan uitgaan (assistentiehond, instellingshond, …). Het wordt dus nog even afwachten of ze kan deelnemen aan de koppelingsperiode in februari en of ze vervolgens haar definitieve baasje zal vinden.”

Hachiko-assistentiehonden

Hachiko is hét voorbeeld van de band die tussen mens en dier kan bestaan. Sinds het bestaan heeft de vereniging in België al meer dan 300 honden aangekocht die de opleiding tot assistentiehond gestart zijn. De geraamde kostprijs per afgewerkte en geplaatste assistentiehond bedraagt ongeveer 25.000 euro. Omdat Hachiko de honden gratis schenkt aan personen met een beperking, moeten steeds de nodige fondsen verzameld worden. En zo kwam ASSA ABLOY Entrance Systems in beeld.

Meer info over Hachiko op www.hachiko.org.

Willow (in het midden), het petehondje van ASSA ABLOY Entrance Systems
Willow, het petekindje van ASSA ABLOY Entrance Systems, hier in het midden.