ASSA ABLOY zet mee zijn schouders onder vzw Hachiko

/global/scaled/2048x891x0x289x1000x435/AAES-BE-News-News-2022-Cooper (4).jpg

Nieuws van Cooper

Begin dit jaar aanvaardde ASSA ABLOY Entrance Systems opnieuw het peterschap van een assistentiehond uit de Hachiko-familie. Een warme organisatie waar de wereldleider in toegangsoplossingen graag mee zijn schouders onder zet. Het opleidingstraject is nu volop aan de gang en Labrador Cooper legt zijn parcours kwispelend af.

Zelfredzaamheid bevorderen

De hulphonden, meldhonden en duohonden van de Belgische vzw Hachiko worden ingeschakeld om een betere levenskwaliteit te bieden aan mensen met een motorische beperking of epilepsie. Sinds de oprichting heeft de vereniging al meer dan 300 honden aangekocht die de opleiding tot assistentiehond gestart zijn. Dankzij dit trainingsprogramma kunnen de honden de autonomie en zelfredzaamheid van hun baasje bevorderen. ASSA ABLOY Entrance Systems is rotsvast overtuigd van de onmisbare meerwaarde van de vzw en ging opnieuw een engagement van zo’n twee jaar aan.

Kwispelend opleidingsparcours

Cooper, het petehondje van ASSA ABLOY Entrance Systems, werd geboren op 3 november 2021 en is ondertussen een uit de kluiten gewassen pup. Hij is met voorsprong de grootste van zijn klasje en ontpopt zich tot een stoere kerel met het nodige zelfvertrouwen. Het woord ‘schrik’ staat niet in zijn woordenboek en tijdens de intensieve trainingssessies voert hij alle commando’s zorgvuldig en geduldig uit. Zo beheerst hij vlot het commando ‘zit’ en wacht hij netjes tot zijn kom voor hem staat alvorens hij begint te eten. Thuis bij zijn gastgezin speelt en slaapt hij graag samen met zijn grote zus. Baasjes Aline en Michiel werken vooral van thuis uit en Cooper toont zich daar de perfecte kantoorhond. We duimen alvast dat hij zo verder blijft evolueren en een kwispelend opleidingsparcours aflegt.

Meer info over Hachiko op www.hachiko.org.