ASSA ABLOY Entrance Systems trots op Hachiko-hulphond

/global/scaled/3458x1504x16x1600x1000x435/AAES-BE-News-News-2020-Stro191101.jpg

Nieuws van Willow ...

Vorig jaar aanvaardde ASSA ABLOY Entrance Systems het peterschap van Hachiko-assistentiehond Willow. Een mooi engagement van minstens twee jaar, aangezien het traject om één hond op te leiden net zo lang duurt. Ondertussen is ‘hun’ Golden Retriever teefje uitgegroeid van een schattige pup tot een levenslustige hond van één jaar oud. Hoog tijd dus om Willow nog eens in de spotlights te zetten.

Peterschap voor meer levenskwaliteit

De hulphonden, meldhonden en duohonden van de Belgische vzw Hachiko worden ingeschakeld om een betere levenskwaliteit te bieden aan mensen met een motorische beperking of epilepsie. Dankzij het intensieve trainingprogramma kunnen zij de autonomie en zelfredzaamheid van hun baasje bevorderen. Hachiko – of het Honden-Africhtings-Centrum voor Hulp aan Invaliden door middel van Kleine Opdrachten - zorgt voor de broodnodige opleiding, matching en verdere levenslange begeleiding van de honden.

Willow in opleiding

Het petehondje van ASSA ABLOY Entrance Systems werd geboren op 24 maart 2019. Vandaag mag Willow dus haar allereerste kaarsje uitblazen. Françoise Dardenne, trainer bij Hachiko, is enthousiast: “Eind vorig jaar verruilde Willow haar plaatsje in een gastgezin in Herentals voor een nieuwe mand, hier bij mij. Ze stelt het erg goed en evolueert elke dag. Willow is een leuke, lieve, aangename hond en aangezien zij stamt van een echte ‘werklijn’, zie ik ook dat ze graag actief bezig is. Zelfbeheersing is soms nog een beetje moeilijk, maar daar wordt hard aan gewerkt. Samen met mijn andere hond van 8 jaar gaat Willow dagelijks mee naar de paardenstallen, en dat doet ze ongelooflijk goed. Ik hoop dat ze zo verder blijft evolueren en dat ze met glans slaagt voor haar intensieve trainingsperiode. ”

Hachiko-assistentiehonden

Hachiko is hét voorbeeld van de band die tussen mens en dier kan bestaan. Sinds het bestaan heeft de vereniging in België al meer dan 300 honden aangekocht die de opleiding tot assistentiehond gestart zijn. De geraamde kostprijs per afgewerkte en geplaatste assistentiehond bedraagt ongeveer 25.000 euro. Omdat Hachiko de honden gratis wenst te schenken aan personen met een beperking, moeten steeds de nodige fondsen verzameld worden. En zo kwam vorig jaar ASSA ABLOY Entrance Systems in beeld.

www.hachiko.org