Maximaal energie besparen met slimme 3D-laserscanners voor snelrolpoorten

/global/scaled/1593x692x0x51x1000x435/AAES-BE-News-News-2020-Guardian-3D-Scanner.jpg

Energie besparen en tegelijkertijd de bedrijfsprocessen optimaliseren? Kies dan voor een slimme snelrolpoort. De snelle open- en sluittijden, op elkaar afgestemde veiligheidscomponenten en verschillende soorten impulsgevers - zoals de ASSA ABLOY Guardian - dragen meer dan hun steentje bij. Bovendien heeft de nieuwe, intelligente Guardian 3D-laserscanner heel wat in petto. Zo biedt hij volledige driedimensionale scanopties en kan hij detectiezones tot wel zes keer zes meter dekken.

Drie-in-één

De ASSA ABLOY Guardian is een intelligente openings-, aanwezigheids- en beschermingssensor voor snelrolpoorten die werkt op basis van het looptijdmeting-principe. Deze slimme 3D-laserscanner regelt drie verschillende functies: deuropening, bewaking van de entreezone en veiligheid rondom de drempel.

Energiebesparend

De nieuwe Guardian zorgt niet alleen voor efficiënte verkeersstromen, maar helpt ook bij het besparen van energie door de poort op het juiste moment te openen en sluiten. De sensor ziet in welke richting een voertuig of persoon zich beweegt en opent de poort alleen wanneer nodig. Dus enkel als een persoon of voertuig zich richting de poort beweegt om naar binnen of buiten te gaan, en niet als men zich gewoon langsheen de poort begeeft. Een mooie besparing op de elektriciteitsfactuur!

Uitermate nauwkeurig

Met de lasertechnologie van de ASSA ABLOY Guardian kunnen afstanden nauwkeurig worden gemeten. De sensor gebruikt deze metingen om een driedimensionale detectiezone te creëren. Aan de hand daarvan worden de exacte afmetingen, richting en snelheid van voertuigen en personen berekend. Handig, want zo opent de snelrolpoort alleen als het echt nodig is én precies tot de juiste hoogte. Op die manier gaat de deur niet onnodig ver open, blijft het binnenklimaat op peil en worden er geen onnodige kosten gemaakt.

ASSA ABLOY Guardian - The intelligent 3D Laser Scanner