Inspelen op de behoeften van de klant geeft onze duurzaamheidsmissie een stevige boost

/global/scaled/6000x2613x0x0x1000x435/AAES-BE-News-News-2021-Sustainability.jpg

Duurzaamheid is een krachtig kernbegrip in de bouwsector. Hoe profileert ASSA ABLOY zich als marktleider in duurzame toegangsoplossingen voor steeds kritischere klanten?

"Het roer helemaal omgooien en een andere koers varen voor al onze activiteiten gebeurt niet spontaan", zegt Amy Musanti, Business Development Director of Sustainability. We luisteren eerst naar de klanten. Welke eisen stellen ze aan duurzame producten, wat zijn hun specifieke noden en wensen? Daarna reageren we.

Bij ASSA ABLOY zijn duurzame praktijken al heel lang een prioriteit. Sinds 2006 publiceren we immers elk jaar een duurzaamheidsrapport. Onze aanpak van deze kwesties verandert ook voortdurend. Daarvoor laten we ons leiden door de behoeften van de klant, de markt en de internationale gemeenschap.

Standaarden voor groene gebouwen, zoals de LEED-certificering, bevorderen het gebruik van milieuproductverklaringen – documenten met informatie over de impact van een bepaald onderdeel doorheen zijn levenscyclus. Tot nog toe heeft ASSA ABLOY 132 milieuproductverklaringen opgesteld op vraag van aannemers en architecten. Daarmee kunnen ze immers een LEED-certificaat of andere certificering voor groene gebouwen behalen.

Certificeringen tonen aan hoe duurzaam een product is na zijn vervaardiging. Maar hoe moet je dan precies te werk gaan? "Voor het doeltreffendste resultaat moet je al aan het begin van het ontwikkelingsproces van een product de juiste stappen zetten", aldus Zeljka Svensson, Director of Global Innovation. "Denk vanaf de ontwerpfase na hoe je het zult aanpakken."

Denk alles dus opnieuw door, en stel de juiste vragen. Van de materialen die gebruikt worden tot de constructie en productspecificaties – bewust afstappen van traditionele werkwijzen kan de aanzet geven tot belangrijke veranderingen.

"Bij de productontwikkeling van ASSA ABLOY speelt bestendigheid een steeds grotere rol", stelt Peter Boriskin, Chief Technology Officer bij ASSA ABLOY Amerika. Een bestendig product is opgewassen tegen alle mogelijke omstandigheden, zelfs een overstroming, een orkaan of een andere natuurramp.

Een bestendig product is gewoonweg een beter product. En deze geoptimaliseerde producten kunnen uiteindelijk zelfs sceptici overtuigen. "Ook mensen die duurzaamheid aanvankelijk misschien niet als essentieel beschouwen, zijn te vinden voor een dergelijke oplossing. Als ze ontdekken dat het stroomverbruik daardoor met meer dan 95 procent daalt en ze niet méér hoeven te betalen voor een duurzaam slot, is er geen enkele reden om er niet voor te kiezen." Zo verklaart Boriskin.

"We hebben een sterke verantwoordelijkheidszin en willen van de wereld een betere plek maken. Daarom moeten we de daad bij het woord voegen." Dat zegt Dan Picard, Director of Innovation bij Sargent, een bedrijf van de ASSA ABLOY Group. "In de productiesites draait alles om duurzame praktijken. We passen duurzame technieken toe en gebruiken duurzame materialen om onderdelen en producten te vervaardigen."

In de productievestigingen van Berlijn en Connecticut bijvoorbeeld wekt een zonnepark 75 procent van de vereiste energie op. Door de geplande uitbreiding zal dat 100 procent zijn.

Dit is slechts een van de talrijke voorbeelden die aantonen hoe ASSA ABLOY continu streeft naar een betere en duurzamere toekomst. En die mindset is gewoonweg de juiste, volgens Boriskin.

"De hoeveelheid grondstoffen op onze planeet is beperkt. Hoe zuiniger we omspringen met deze grondstoffen – en hoe minder we ervan gebruiken per product met betrekking tot stroom, transport, koolstofvoetafdruk, energie en materialen – hoe meer er beschikbaar zijn voor onze organisatie en andere bedrijven. Dat is goed voor ons, onze klanten en onze planeet."

Download het ASSA ABLOY duurzaamheidsverslag 2020 en kom meer te weten over de vooruitgang die tot nog toe werd geboekt en over de toekomstige ambities: https://hubs.li/H0JdpyM0

 

Dit is een bewerkte versie van een artikel geschreven door Margaret Poe en oorspronkelijk verschenen in Green Building and Design Magazine: https://gbdmagazine.com/2020/assa-abloy-sustainability-mission/