Duurzaamheid is de drijfveer van ASSA ABBLOY Entrance Systems

/global/scaled/1915x832x6x137x1000x435/AAES-BE-News-News-2019-ASSA_Sustainabillity_isometrics_Office.jpg

Duurzaamheid is vandaag een prioriteit voor elke bedrijfstak, en zeker voor de bouwsector. De bouwsector produceert 39% van de CO2-uitstoot wereldwijd, aldus het Global Status Report 2017 van de World Green Building Council. Dit is bijna het dubbele van de transportsector (22%). Volgens een studie uit 2001 van het Amerikaanse Environmental Protection Agency brengen mensen gemiddeld 87% van hun leven binnen door. Een stabiel binnenklimaat is om diverse redenen een must, maar dan vooral omwille van de invloed die het heeft op de gezondheid, de productiviteit en het behoud van werknemers, klanten en patiënten. Uit een dossier van de Europese Commissie dd 16.2.2019 inzake verwarming en afkoeling blijkt vervolgens dat 71% van het energieverbruik in gebouwen wordt benut voor het verwarmen en afkoelen van binnenruimtes. Telkens wanneer het weer het binnenklimaat verstoort, moeten de verwarmings- en koelsystemen een tandje hoger schakelen. Duurzame benaderingen in de bouwsector zijn dus absoluut zinvol.

Automatische deuren zijn een duurzame oplossing.

Als een deur energie bespaart, bespaart het hele gebouw energie ... Een klein, maar belangrijk detail.

Deuren en ramen zijn de meest kwetsbare punten voor het behoud van een stabiel binnenklimaat. Ze zijn niet alleen dunner dan muren, ze laten ook kou en wind naar binnen telkens wanneer ze opengaan. Ramen blijven meestal wel dicht, maar deuren gaan noodgedwongen verschillende keren per dag open en dicht, om een vlotte circulatie in het gebouw te garanderen.

Voor drukbezochte voetgangerszones, locaties en handelspanden zijn automatische deuren dan ook aangewezen. Ze zijn sneller, slimmer en beter geschikt dan gewone deuren. Ze dragen bij tot duurzaamheid omdat ze warmteoverdracht, luchtlekkages en luchtindringing beperken tot het absolute minimum.

Hoe helpt ASSA ABLOY Entrance Systems u om nog duurzamer te worden?

ASSA ABLOY Entrance Systems heeft een uitgebreid gamma automatische schuif-, draai- en roterende deuren die de werkings- en energiekosten van een handelspand fors helpen verminderen.

Deze zijn vooral erg waardevol in drie categorieën van gebouwen: kleinhandelszaken, gezondheidszorginstellingen en private handelspanden zoals kantoren en hotels.

Roterende deuren zijn de duurzaamste oplossing voor een drukbezochte ingang. Met dit systeem houdt u het binnenklimaat optimaal onder controle en voorkomt u tocht. Roterende deuren bieden doorgang aan mensen, maar weren daarentegen koude en wind.

Draaideuren nemen niet veel plaats in én zijn bijzonder handig voor personen met een handicap. Als u kiest voor een sensor of elleboogschakelaar, gaan ze enkel open wanneer dit vereist is.

Schuifdeuren zijn dan weer snel en geluidloos. U kunt ze enkel of dubbel (met een sas) gebruiken. Vaak is een tussenruimte handig om tocht en luchtlekkages te voorkomen, ongeacht het weer.

Kortom, de automatische deuren van ASSA ABLOY Entrance Systems bieden heel wat voordelen voor uw bouwproject. Ze beperken het energieverlies, verbeteren de luchtkwaliteit in het gebouw, ze contoleren de luchtcirculatie, zorgen voor meer daglicht en optimaliseren de algemene energieprestatie van een gebouw.

Met een regelmatig onderhoud en nazicht behouden uw deuren tevens hun energiezuinige eigenschappen, zijn ze veilig te gebruiken en minder snel aan vervanging toe. Zo bespaart u kosten op lange termijn. ASSA ABLOY Entrance Systems verzekert haar klanten dus duurzaamheid in de hele levencyclus van elk product.

Naleving en EPD’s

ASSA ABLOY Entrance Systems is bovendien één van de weinige zakenpartners van de World Green Building Council. Daarnaast beschikt ASSA ABLOY Entrance Systems over ‘s werelds grootste verzameling Environmental Product Declarations (EPD’s), die besluitvormers een transparant beeld geven van de levenscyclus van elk product. De hoogstaande automatische deuren van ASSA ABLOY Entrance Systems dragen overal ter wereld bij tot de ecologische scores van gebouwen, waaronder BREEAM, LEED, HQE, DNGB, nZEB en Greenstar.

How our doors help your building be more sustainable