ASSA ABLOY DL6120ST: totaalconcept voor efficiënt en veilig aandokken

/global/scaled/3840x1668x0x289x1000x435/AAES-BE-News-News-2021-DL6120ST Stepdock Inside_0005.jpg

De gloednieuwe DL6120ST Stepdock Inside van ASSA ABLOY Entrance Systems overtreft alle verwachtingen. Deze creatieve, holistische dockingoplossing verhoogt de efficiëntie, veiligheid en snelheid van alle dockingactiviteiten. Stepdock bestaat uit verschillende producten, componenten en systemen die samen één complete oplossing voor binnen vormen, afgestemd op de specifieke klantenbehoeften: van aankomst- en parkeergeleidingen over verstelbare buffers en opblaasbare dockshelters tot ISO-laadpanelen, sectionale poorten, docknivelleersystemen en bedieningskasten.

Aandokken met gesloten achterdeuren

De ASSA ABLOY DL6120ST Stepdock Inside is een dock leveller die - anders dan conventionele dockingsystemen - achter een goed geïsoleerde poort is aangebracht. In gesloten positie is hij onderaan bijzonder goed afgedicht, wat binnendringen van koude of hete lucht voorkomt. Dit concept is specifiek ontwikkeld om een vrachtwagen aan het laadperron te laten aanmeren met gesloten achterdeuren. Eerst wordt de vrachtwagen in de juiste positie gebracht. Bij voorkeur wordt dan het laadperron afgedicht met een opblaasbare dockshelter voordat de sectionale poort opengaat. De laatste stap van de procedure is het openen van de achterdeuren van de vrachtwagen. Deze volgorde ‘eerst aanleggen en later de achterdeuren openen’ biedt verschillende voordelen: een efficiënter en hygiënischer dockingproces, energiebesparing dankzij de eliminatie van thermische bruggen, betere werkomstandigheden voor de vrachtwagenchauffeur en een verhoogde veiligheid van mensen en goederen.

Complete dockingoplossing

Voor logistieke bedrijven, magazijnen en productiefaciliteiten vormen laadplatformen het hart en de ziel van hun activiteiten. In deze drukke, risicovolle omgeving zijn veiligheid en efficiëntie van het grootste belang. Bovendien worden steeds meer gevoelige materialen vervoerd. Helaas moeten vrachtwagens gewoonlijk hun achterdeuren al openen voordat ze achterwaarts manoeuvreren om aan te dokken. De lading kan daardoor worden blootgesteld aan hitte, kou, vuil of stof en er is ook een bijkomend risico op diefstal. Een geavanceerd aandocksysteem dringt zich dus op ... De ASSA ABLOY DL6120ST Stepdock Inside maakt komaf met al deze gevaren en is bijzonder geschikt voor bedrijven die afhankelijk zijn van hygiënetoepassingen, voedingsmiddelen- en drankproducenten die een ononderbroken koelketen nodig hebben of bedrijven met veel douaneformaliteiten en een reëel risico op diefstal van goederen.

Slimme alles-in-één bediening

De DL6120ST Stepdock Inside maakt deel uit van de ASSA ABLOY 950 serie, het slimme alles-in-één dockbedieningssysteem. Dit innovatieve en unieke systeem laat toe de dock leveller, de dockshelter en de poort allemaal te bedienen met maar één besturing. Afzonderlijke besturingseenheden of complexe bekabelingen zijn niet nodig: met slechts een paar knoppen is de bediening heel eenvoudig en voldoet u aan de modernste logistieke vereisten.

>> Ga naar de productpagina's van de ASSA ABLOY DL6120ST Stepdock Inside