ASSA ABLOY Entrance Systems pakt uit met volledig ATEX-gecertificeerde snelrolpoorten

/global/scaled/3840x1671x0x893x1000x435/AAES-BE-News-News-2021-ATEX_PX3_0004.jpg

In heel wat sectoren waar gewerkt wordt in potentieel explosieve omgevingen zijn gerichte inspanningen nodig om de voorgeschreven veiligheidsnormen te halen. Werknemers moeten erop kunnen rekenen dat hun werkgever alle voorzorgsmaatregelen heeft genomen zodat zij in alle veiligheid kunnen werken. Werkgevers moeten op hun beurt kunnen vertrouwen op de best mogelijke ATEX-oplossingen, die mee zorgen voor een optimale productiviteit en efficiëntie. ASSA ABLOY pakt daarom uit met ongeëvenaarde ATEX-gecertificeerde toegangssystemen.

Wat is ATEX?

Ex- en ATEX-zones zijn zones waar brandbare gassen, dampen of stoffen in contact komen met zuurstof, of waar bepaalde bronnen vonken, vlammen, temperatuurstijgingen of statische energie kunnen voortbrengen.

Het enige volledig ATEX-gecertificeerde toegangssysteem

Het nieuwe HS-PX3-gamma snelrolpoorten van ASSA ABLOY is met precisie ontworpen om aan dezelfde kwaliteitsnormen te voldoen die u van de ASSA ABLOY-toegangssystemen verwacht. De poorten bestaan bovendien volledig uit materialen die geschikt zijn voor ATEX-toepassingen. Hiermee maken wij het verschil. De meeste poorten op de markt beschikken immers alleen over ATEX-gecertificeerde onderdelen. Wij zorgen ervoor dat elk element (en de hele poort) afzonderlijk wordt gecontroleerd en geclassificeerd zodat het eindproduct voldoet aan de internationale normen voor veilig gebruik in gevaarlijke omgevingen.

De voornaamste kenmerken van de HS9010PX3, HS8010PX3, HS8020PX3 van ASSA ABLOY:

. Geschikt voor een ATEX-omgeving categorie 3
. Middelgroot, max. 5500 x 5500 mm
. Zware bedrijfsprocessen. Binnen- en buitentoepassingen
. Roestvrijstalen constructie incl. lagers en aandrijving
. Unieke directe poortaandrijving
. Openingssnelheid tot 1,0 m/s
. Gekeurd door een Europese geaccrediteerde keuringsinstantie

Minder kosten, meer productiviteit

Onze ATEX-toegangssystemen maken een onafgebroken stroom van goederen en mensen mogelijk en zorgen voor betere werkomstandigheden. De hoge openings- en sluitingssnelheden zorgen voor een betere flow, comfort voor de werknemers en besparing van energie. Deze toegangssystemen maken afscheiding mogelijk zodat de omvang van de vereiste Ex- en ATEX-zones kleiner wordt, wat op zijn beurt resulteert in minder kosten en meer veiligheid en productiviteit.

ATEX-expertise ten dienste van uw bedrijf

Inzicht krijgen in ATEX kan ingewikkeld zijn, maar ASSA ABLOY heeft de expertise in huis om het juiste toegangssysteem voor uw bedrijfsprocessen aan te leveren. Daarnaast weten we als geen ander wat de beste oplossing is voor uw Ex- en ATEX-zones. Onze ATEX-gecertificeerde toegangssystemen garanderen niet alleen betere werkomstandigheden, maar ook een vlotte procesflow.

Ga naar de ATEX-productpagina's

Download hier onze whitepaper : "Toegangsoplossingen gebruiken om Ex-zones beter te beheren"

Geef ons je naam en e-mail en ontvang deze interessante whitepaper.

Interesse in ATEX-gecertificeerde snelrolpoorten?

Contacteer productspecialist Tom De Beule via tom.debeule@assaabloy.com of +32 (0)497 43 46 33