Optimale efficiëntie bij het aandokken

/global/scaled/3840x1668x0x203x1000x435/AAES-BE-News-News-2021-DL6120ST Stepdock Inside_0005.jpg

BLOGPOST

Van fabriek tot distributiecentrum, de laad- en loskade hoort het toppunt van efficiëntie te zijn. Maar hoe bereikt u dat?

Iedereen die ooit op een laad- en loskade heeft gewerkt, weet hoe veeleisend dat is. Er is de voortdurende verkeersdrukte en er zijn heel wat mensen in de weer, soms met gevaarlijke machines. Dat alles maakt aandokken vaak bijzonder complex. Alle processen moeten naadloos in elkaar overlopen om het geheel draaiende te houden.

Omdat aan de laadkade het risico op opstoppingen het grootst is, moeten de efficiëntie, de veiligheid en het werktempo op elk moment gehandhaafd worden. Maar met zoveel bedrijvigheid is het risico groot dat er iets misloopt. Zelfs als ongevallen en letsel uitblijven, kunnen langzaam laden, een te grote toestroom van goederen, vertraagd vertrek en energieverspilling leiden tot inkomstenverlies.

De druk om te presteren 

Er staat dus veel op het spel op de laadkade en dus is het voor bedrijven een must om de productiviteit en efficiëntie van hun activiteiten op peil te houden en continu de veiligheid te waarborgen.

Verschillende factoren kunnen de productiviteit, efficiëntie en veiligheid op de laad- en loskade optimaliseren: van het hanteren van de juiste planningsystemen tot het gebruik van onmisbare uitrusting zoals docklevellers en -shelters en investeren in slimmere, geavanceerdere bedieningseenheden. Maar waar het uiteindelijk op aankomt is dat u een compleet, geïntegreerd systeem toepast.

De productiviteit verhogen 

Bij ASSA ABLOY Entrance Systems spelen we in op de kritieke vereisten die tegenwoordig gelden op het vlak van aandokken. Daarom hebben we een uitgebreid assortiment aandokuitrusting ontwikkeld met alle nodige producten, componenten en digitale hulpmiddelen om de veiligheid en efficiëntie tijdens het aandokken te maximaliseren.

Zo kunt u ervoor zorgen dat alles op elk moment snel, veilig en efficiënt verloopt.

Bekijk hier wat dit totaalconcept voor uw bedrijf kan betekenen.