Win 6 x 2 tickets voor de lezing van SO-IL (US) in het Stuk te Leuven

/global/scaled/2000x871x0x100x1000x435/AAES-BE-News-News-2017-So-Il.jpg

Op donderdag 9 november kan je dankzij ASSA ABLOY naar de lezing van SO-IL in het Stuk te Leuven. Stuur ons een mail en maak kans op 1 van de 6 duotickets die we weggeven. Vergeet je naam, e-mail en aantal gewenste tickets (1 of 2) niet te vermelden. Winnaars krijgen persoonlijk bericht van ons.

SO-IL ziet elke structuur als een opportuniteit om een moment van bezinning en betrokkenheid  te creëren. Het bureau hanteert een hybride methodologie die geavanceerde digitale tools en vernieuwing in materiaal combineert met traditionele ambachten, maquette-bouw en fysieke test-modellen. Op die manier kan SO-IL een experimentele en speelse houding aannemen in het ontwerp. Hun projecten worden gekenmerkt door subtiele kwaliteiten, mooie vormen, helderheid en "snedige onnauwkeurigheden". Ze spelen met het ambiguë om de gebruiker te verrassen, te betrekken en met hem een interactie aan te gaan op een multidimensionale manier. In de onlangs gepubliceerde monografie Solid Objectives: Order, Edge, Aura presenteert SO-IL "een visueel en tekstueel manifest naar progressieve praktijken in een onderling verbonden en globale omgeving".

Stad en Architectuur gaat in gesprek met de oprichter van SO-IL en hoofddocent in Architectuurpraktijk aan Harvard University Graduate School of Design, Florian Idenburg. Hij won de Charlotte Köhler-prijs (2010) en was in 2014 één van de finalisten in de Prix de Rome in Nederland. Met Idenburg trachten we in deze complexe tijd van verhoogde instabiliteit verhalen te verkennen en poreuze grenzen af te bakenen van wat architectuur kan zijn.

Het werk van SO-IL bestaat uit gebouwen, interieurs, meubels en installaties over de hele wereld. De studio hecht veel belang aan sociale en economische aspecten en de natuurlijke omgeving in constante  verandering. Deze dimensies voeden  hun ontwerp op het niveau van context en functie, maar laten tegelijk ruimte voor interpretatie en transformatie.

Deze thema's zijn bijvoorbeeld zichtbaar in Breathe, een prototype voor wonen dat in Milaan werd voorgesteld tijdens de Salone del Mobile 2017. Het prototype onderzoekt duurzaamheid en milieubewustzijn door het promoten van "wonen als een actieve ervaring". Een speciaal hightech textiel bedekt de  stalen constructie en filtert niet alleen de omgevingslucht, maar werkt ook als een beschermende barrière tussen het binnen en het buiten, het publieke en het private; de conventionele wand en haar functie worden zodoende in vraag gesteld.

SO-IL is opgericht door Florian Idenburg en Jing Liu in 2008, en wordt ondertussen mede-geleid door Ilias Papageorgiou.

Meer info: https://so-il.org/

Taal: Engels

WAAR: Auditorium, Kunstencentrum STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven / WANNEER: donderdag 9.11.2017 / START: at 20:00 / www.stadenarchitectuur.bewww.stuk.be /

Stuur ons een mail en maak kans op 1 van de 6 duotickets die we weggeven. Vergeet je naam, e-mail en aantal gewenste tickets (1 of 2) niet te vermelden. Winnaars krijgen persoonlijk bericht van ons.