Hoe bepaalt u het juiste laadvermogen van uw dock leveller?

/global/scaled/1018x442x0x40x1000x435/AAES-BE-News-News-2017-DockLevellerNews.jpg

Hoe bepaalt u het juiste laadvermogen van uw dock leveller?

Het ontwerp van logistieke gebouwen wordt in belangrijke mate bepaald door het soort goederen en de vereiste opslagcapaciteit. De hoogte van het pand, de indeling van de hallen, de mate van isolatie en de poortomvang moeten berekend zijn op de goederen. Een andere essentiële factor: de keuze van de juiste dock levellers. Dankzij de verschillende uitvoeringen in het assortiment van ASSA ABLOY Entrance Systems kunnen logistieke bedrijven beantwoorden aan de geldende criteria voor hun specifieke goederen.

Efficiënt en veilig laden en lossen

Goede laad- en lossystemen zijn van groot belang voor een efficiënte en veilige behandeling van goederen. Dock levellers dichten het gat tussen de vrachtwagen en het laadperron zodat een veilige aan- en uitvoer van de goederen is gegarandeerd. Kiezen voor een standaardmodel is dan echter geen optie. Criterium waarmee rekening gehouden moet worden is de dynamische belastbaarheid, met factoren als statisch gewicht, het type van het interne transportmiddel, de snelheid waarmee over het platform gereden wordt en de puntbelasting die afhankelijk is van het soort wielen van de heftruck of transpallet.

Nog een criterium is de veiligheidsmarge. Het maximale laadvermogen wordt immers vermenigvuldigd met een veiligheidsfactor, opdat foutieve berekeningen van het laadvermogen en overmatige slijtage niet zouden leiden tot gevaarlijke situaties bij het laden en lossen.

Crawford dock levellers bij ASSA ABLOY Entrance Systems

ASSA ABLOY Entrance Systems biedt vier versies van de Crawford dock levellers. Deze verzwaarde levellers hebben allemaal een standaard capaciteit van 15 ton, met belasting van 100 tot 150 kN.

Contacteer ons specificatie-team

Architects Consultant
Kevin Van Haele

GSM: 
+ 32 491 90 23 03
kevin.vanhaele@assaabloy.com