Vanaf nu EPD’s beschikbaar voor dockingoplossingen

/global/scaled/1100x480x0x247x1000x435/AAES-BE-News-News-2017-EPD.jpg

ASSA ABLOY Entrance Systems beschikt over één van de grootste EPD-catalogi ter wereld. Zopas werd die bibliotheek uitgebreid met EPD’s (Environmental Product Declarations) voor uitrustingen voor laadkaaien.

EPD’s zijn internationaal gestandaardiseerde hulpmiddelen die essentiële informatie leveren over de materialen die bouwheren en leveranciers nodig hebben om ervoor te zorgen dat elk bouwproject voldoet aan de geldende duurzaamheidsvereisten.

In de EPD-catalogus van ASSA ABLOY Entrance Systems  - met al de nodige EPD’s voor automatische deuren en industriële poorten -  zijn nu ook EPD’s beschikbaar voor dockingoplossingen, met name voor het Crawford LH6080L laadhuis, de Crawford DS6060A mechanische dock shelter en de Crawford DL6020T hydraulische dock leveller. 

Goed nieuws dus voor het documenteren van de milieu-impact van dockingoplossingen. Dankzij deze EPD’s krijgen bouwheren voortaan ook een duidelijk beeld van de voorziene levenscyclus bij dergelijke toepassingen. Als wereldleider op vlak van EPD’s toont ASSA ABLOY hiermee eens te meer aan een zo transparant mogelijk productieproces na te streven.