Architecten en bestekschrijvers blij met uitgebreide BIM-bibliotheek van ASSA ABLOY Entrance Systems

/global/scaled/999x433x0x3x999x434/AAES-BE-News-News-2017-BIM verlegt de grenzen van de architectuur.jpg

Essentieel hulpmiddel bij aanbestedingen

Door de combinatie van een uiterst complexe moderne architectuur en de nood aan efficiënte, rendabele uitvoeringen ervan, wordt de integratie van BIM-objecten (Building Information Modelling) in openbare aanbestedingen steeds belangrijker. Duidelijke, betrouwbare BIM-objecten liggen immers aan de basis van een heldere, makkelijke uitwisseling met andere specialisten en van een foutloze planning. De BIM-bibliotheek van ASSA ABLOY Entrance Systems bevat een uitermate breed productgamma en staat gratis ter beschikking van architecten en bestekschrijvers.

Tijd besparen in alle vormgevingsstadia

Getuigenissen van architecten bevestigen het, de BIM-bibliotheek van ASSA ABLOY Entrance Systems zorgt voor tijdwinst in alle vormgevingsstadia. Objecten kunnen snel en eenvoudig gedownload worden. Tijdrovend zoeken in productcatalogi en objecten manueel overbrengen naar planningsdocumenten is dan ook niet langer nodig.

Architecten voegen de gedownloade producten toe aan hun BIM-vormgevingssoftware. Het systeem helpt uit honderden beschikbare opties de beste oplossing te kiezen, waarna deze als 3D-model in de tekeningen ingevoerd kan worden.

Individuele objecten creëren

In haar BIM-bibliotheek toont ASSA ABLOY Entrance Systems alle details van de producten. Hiermee kan de architect aan de slag om mogelijke afmetingen, technische specificaties als kleur, materiaal, uitrustingsvarianten, toebehoren en structurele details in real-time te bepalen en vervolgens het uiterlijk ervan te ontwikkelen.

Een individueel object creëren, afgestemd op planningsvereisten en de klant, kan eenvoudig in enkele klikken. Dankzij de BIM-bibliotheek van ASSA ABLOY Entrance Systems krijgt de bouwheer een individueel ontworpen poort of deur te zien in het 3D-model, op basis waarvan dan een realistische tekening gemaakt wordt. Een uiterst belangrijk concurrentievoordeel.