ASSA ABLOY organiseert tweedaagse reis voor architecten

/global/scaled/1000x436x0x188x1000x435/AAES-BE-News-News-2017-Shaudepot.jpg

Onlangs organiseerden ASSA ABLOY Entrance Systems Belgium en ASSA ABLOY EMEA een tweedaagse uitstap naar de vermaarde campus van meubelfabrikant Vitra in het Duitse Weil am Rhein en koppelde daar een bezoek aan Bazel aan. Doelstelling was om in een aangename en leerrijke setting, de 18 deelnemende architecten te laten kennismaken met de mogelijkheden die ASSA ABLOY biedt op vlak van toegangsoplossingen voor de meest diverse bouw- en renovatieprojecten. Enkele sfeerbeelden van de trip.

Zowel de Vitra Campus als de stad Bazel zijn pareltjes op vlak van architectuur en dus ideale locaties om te schetsen wat ASSA ABLOY voor de architect kan betekenen. Tijdens een infosessie werd in dit kader ook de ASSA ABLOY Openings Studio™ voorgesteld, een slim en BIM-klaar specificatiegereedschap voor het stroomlijnen van samenwerking en het delen van informatie.

De Vitra Campus van de Zwitserse meubelfabrikant is een ontdekking voor elke architect. Commerciële en culturele aspecten zijn er verenigd in een uniek complex met moderne architectuur. De productiefaciliteiten zijn bouwwerken van de hand van iconen als Frank Gehry en Tadao Ando, en zijn een ware trekpleister voor architectuurliefhebbers uit de hele wereld.

Op dag twee ging het naar Bazel. Hier stond een stadstoer op het programma met bezoek aan architecturale hoogtepunten als Buchner Bründler, Herzog & de Meuron, Christ & Gantenbein.

Klik hier voor een impressie in beelden van de tweedaagse studiereis

Het initiatief lokte bij alle deelnemers niks dan positieve reacties uit. De combinatie van opmerkelijke architectuur, nuttige informatie en waardevolle contacten bleek een schot in de roos.

Pieter Deprouw, Communication Manager van ASSA ABLOY Entrance Systems Belgium: “Deze eerste editie was een zeer groot succes en tegelijk een bijzonder leerrijke ervaring voor ASSA ABLOY België. Nu al spelen we met het idee om van dit initiatief een jaarlijkse activiteit te maken.”

Wie de tweede editie van de ASSA ABLOY tweedaagse voor architecten niet wil missen, houdt dus zijn postbus in de gaten.