ASSA ABLOY Entrance Systems breidt assortiment uit met brandwerende poorten en industriële rolluiken

/global/scaled/2048x890x0x255x1000x435/AAES-BE-News-News-2017-AAES SGS.jpg

Met haar merken Besam, Albany, Crawford en Megadoor heeft ASSA ABLOY Entrance Systems toegangsoplossingen die beantwoorden aan de vereisten voor de meest diverse toepassingen. Om het aanbod te vervolledigen, wordt het assortiment voortaan uitgebreid met brandwerende poorten en industriële rolluiken.

Veiligheid eerst

Bij brand in een bedrijfsgebouw is het zaak de schade zoveel mogelijk te beperken. Dat geldt voor de materiële schade, maar ook voor de economische schade als gevolg van het stilvallen van de bedrijfsactiviteiten. Compartimentering van het gebouw, inclusief brandwerende toegangen, is in dit opzicht essentieel.

Alle brandpoorten worden altijd getest bij een geaccrediteerd laboratorium zoals Efectis of Fires. De laatste jaren wordt iedere poort tweezijdig  - in én voor de oven -  geplaatst en getest volgens de recentste Europese norm, de EN 1634-1. Wordt na deze testen het beoogde doel behaald, wordt een classificering aan de betreffende poort gegeven op basis van de meest recente Europese norm, de EN 13501-1.

De poorten bij ASSA ABLOY Entrance Systems zijn als eerste in Europa succesvol getest op zowel  brand- als rookwering. De brandwerende rolluiken (RGS EI(1) 60 / EW 180 en RGS EI(1) 120), sectionaalpoorten (OHD EI(1) 60 / EW 90) en schuifpoorten (SGS Standard en SGS Pro) zijn bij Efectis Nederland met succes tweezijdig getest conform de NEN-EN 1634-3. De brandpoorten zijn getest op zowel Sa 20 (koude rook à ± 20 graden Celsius) als S 200 (warme rook à ± 200 graden Celsius).

Ook nieuw zijn de industriële rolluiken, ideaal voor openingen waar geen diepte aanwezig is. Bovendien leveren ze een belangrijke bijdrage op vlak van isolatie en beveiliging van gebouwen. ASSA ABLOY Entrance Systems biedt deze rolluiken in alle afmetingen, alle mogelijk RAL-kleuren en met lamellen naar keuze in aluminium en gegalvaniseerd staal. Perforaties, beglazing en integratie van ventilatie zijn eveneens mogelijk. De elektrisch te bedienen rolluiken voldoen aan windklasse 3.

Compleet aanbod

Automatische deuren, industriële poorten, snelrol- en hangarpoorten, laad- en lossystemen, … ASSA ABLOY Entrance Systems biedt toegangsoplossingen voor elke toepassing in elke sector. Naast de poorten en deursystemen zelf, wordt het aanbod vervolledigd met service, reparatie, onderhoudsprogramma’s en upgrades.