Waarom de World Green Building Council samenwerkt met ASSA ABLOY

/global/scaled/1905x829x11x0x1000x435/AAES-BE-News-News-2017-green-building.jpg

ASSA ABLOY is aangesteld als officiële Europese Regionale Partner van de World Green Building Council (WorldGBC). Waarom? Omdat de WorldGBC ervan overtuigd is dat groene gebouwen – gebouwen die de negatieve invloed op het klimaat en de natuurlijke omgeving beperken of elimineren – van essentieel belang zijn als we een betere, duurzamere toekomst willen creëren.

Net omdat ASSA ABLOY dat geloof in groene gebouwen deelt, werd het verkozen tot Europese Regionale Partner. De juiste beslissingen nemen om dat doel te bereiken staat centraal bij elke handeling van het bedrijf. Drie belangrijke factoren hebben er mee voor gezorgd dat de WorldGBC ASSA ABLOY heeft aangesteld als Regionale Partner en het bedrijf beschouwt als een positief voorbeeld binnen de sector: toekomstgericht denken, grootse ideeën en een unieke input.

Toekomstgericht denken is meer dan slim denken

De basis van duurzaamheid is vandaag al denken aan morgen. Met de Environmental Product Declarations (EPD’s) geeft ASSA ABLOY het goede voorbeeld en toont het bedrijf dat het vooruitdenkt. EPD’s bieden namelijk inzicht in en duidelijkheid over de volledige levenscyclus van een product en de mogelijke impact ervan op het milieu. En ASSA ABLOY heeft er meer dan 250 van. Door de kaart van EPD’s te trekken krijgen aannemers en architecten de informatie die ze nodig hebben om verstandige beslissingen te nemen wanneer ze gebouwen ontwerpen en optrekken. Bovendien biedt ASSA ABLOY een uitgebreid aanbod van onderhoudsinitiatieven om de levenscyclus van producten te verbeteren, te verlengen en milieuvriendelijker te maken.

Horizonten verruimen met grootse ideeën

Bij gebouwen heeft het concept ‘groen’ meestal betrekking op energie-efficiëntie. Slimmer omgaan met energie is absoluut noodzakelijk voor de industrie en net daarom maakt ASSA ABLOY automatische toegangssystemen die tocht beperken en sleutelkaarten voor hotels die het stroomverbruik minimaliseren. Maar efficiëntie gaat veel verder dan energie alleen. ASSA ABLOY is van mening dat onderzoek naar manieren waarop producten de gezondheid, het comfort en het welzijn van mensen in een gebouw kunnen beïnvloeden, van cruciaal belang is bij een ‘groene’ aanpak. Natuurlijk daglicht, de aanvoer van verse lucht en minder geluidshinder zijn allemaal aspecten die je in de hand kunt houden. We zijn het aan onszelf verplicht om minstens evenveel aandacht te besteden aan de efficiëntie van mensen als aan de energie die ze gebruiken.

De waarde van unieke input

Het Europese Regionale Netwerk van de WorldGBC is een gemeenschap van 24 nationale ‘Green Building Councils’ en meer dan vijfduizend bedrijven over het hele continent die samenwerken om het bewustzijn en de praktijken inzake groen bouwen te bevorderen. De andere Regionale Partners zijn onder meer E.ON (energie), Knauf Insulation (isolatie), Saint-Gobain (materialen), Skanska (bouw), UTC (bouw & industrieel), BASF (chemie) en Stora Enso (hernieuwbare materialen). Elke organisatie biedt iets extra’s als strategische adviseur van het netwerk en de specifieke kijk van ASSA ABLOY op zowel actieve als passieve materialen is van onschatbaar belang. Samen willen we een visie ontwikkelen van hoe duurzame bouwpraktijken ingang kunnen vinden in heel Europa. Een heel belangrijke taak.

Het is een grote eer en een waar plezier voor ASSA ABLOY om samen te werken met de overige WorldGBC-partners. We nemen de uitdaging om een duurzame impact en – hopelijk – een heel groene toekomst te creëren met beide handen aan.