De weg vinden

Een dergelijk groot ziekenhuis heeft nood aan een uitgekiend ontwerp om het zo functioneel mogelijk te maken. Om eenvoudig de weg te vinden in het nieuwe Karolinska-ziekenhuis, maakt White Arkitekter gebruik van verschillende kleuren voor de verschillende verdiepingen, afdelingen en gebouwen, en andere materialen voor andere zones. Jörgen Pell verklaart dat toegangssystemen essentieel zijn voor de navigatie. Ze markeren de grenzen tussen verschillende zones en afdelingen. Een goede afstemming zorgt ervoor dat "... iedereen weet waar hij naartoe moet en wat hij wel of niet mag gebruiken."

De logistiek van het ziekenhuis is niet enkel uitgebreid en complex, maar moet ook rekening houden met toegankelijkheid voor rolstoelen, ziekenbedden en apparaten. Dat houdt in dat vloeren geen treden of dorpels mogen bevatten. Jörgen en zijn team werkten nauw samen met ASSA ABLOY om mechanismen en afdichtingen anders dan met een dorpel op te lossen.

Een product voor elk probleem

Bekijk ons volledige aanbod aan toegangsoplossingen online, mét downloadbare productgegevens en technische informatie. Vind de beste oplossing voor u.