BIM – een model voor samenwerking

Het werk aan een project op de schaal van het nieuwe Karolinska Solna-ziekenhuis vergt een hoog strategisch denkvermogen. Daarnaast is voortreffelijke communicatie en documentatie vereist tussen een omvangrijk team van architecten, ingenieurs en planners. Met dit in het achterhoofd koos het team BIM. Tijdens het 10-jarige project hield dat in dat bestanden, schetsen en documentatie gelijktijdig beschikbaar waren voor diverse architecten en ingenieurs, wat het ontwerpproces geweldig bevorderde. Het ziekenhuis groeide snel uit tot een van 's werelds grootste BIM-modellen. "White Arkitekter maakte grote sprongen voorwaarts in het werk met BIM", aldus Jörgen Pell.

BIM zorgde voor een echte samenwerking met betrokken leveranciers, gespecialiseerde architectenconsultants, ingenieurs en medewerkers. Met BIM kreeg het omvangrijke team een gezamenlijk platform waarop zichtbaar was hoe elk deel van het ontwerp eruitzag, aanvoelde – en wat het kostte. Dat vertaalde zich in de samenwerking tussen Pells team en ASSA ABLOY om een groot gedeelte van de 12.000 deuren van het ziekenhuis te ontwikkelen. De uitkomst toont voortreffelijk aan hoe BIM toe te passen is in de doorlopende ontwikkeling van de relaties tussen bestekschrijver en leverancier.

Een product voor elk probleem

Bekijk ons volledige aanbod aan toegangsoplossingen online, mét downloadbare productgegevens en technische informatie. Vind de beste oplossing voor u.