Natuurlijke materialen voor een natuurlijke look

De architecten van Poppe*Prehal kiezen voor hun ontwerpen vaak voor hout, omdat dat volgens hen de enige manier is om echt duurzame gebouwen te creëren. En niet alleen is hout duurzaam. Het is ook een aantrekkelijk natuurlijk product dat er prachtig uitziet.

Het Metro-filiaal in St. Pölten is langs de buitenkant volledig opgetrokken in sparrenhout. Sparrenhout heeft van nature een grijze aardetint, die mooi bij het landschap van de streek past, met bossen en landbouwgronden daarrond.

Er is nauwgezet op toegekeken dat de houten buitenzijde ook na verloop van tijd mooi blijft. Andreas Prehal zorgde ervoor dat het sparrenhout behandeld werd met een natuurlijk pigment dat bij de kleur van het natuurlijke hout past. Waarom? Omdat de natuurlijke grijstint van het hout zal verschijnen als het pigment in de loop der jaren afslijt. Dankzij het grijze pigment behoudt het hout zijn kleur op lange termijn en blijft het er nog vele jaren mooi uitzien. Bovendien is de pigmentbehandeling volledig vrij van chemicaliën. Dat betekent dat het pigment veilig hergebruikt, verbrand of gecomposteerd kan worden als het ooit wordt verwijderd.

Een product voor elk probleem

Bekijk ons volledige aanbod aan toegangsoplossingen online, mét downloadbare productgegevens en technische informatie. Vind de beste oplossing voor u.