Meer details met grotere efficiëntie

Sinds 1 januari 2016 maakt Samyn en Partners bij ieder ontwerpproject gebruik van BIM. Maar architect Philippe Samyn liep al ruim dertig jaar voorop in het gebruik van computers voor architectuur en bouwkundige ontwerpen. Zijn kantoor gebruikte de eerste grafische computer voor ontwerpen, ook al was een gediplomeerde wetenschapper nodig om het programma te bedienen.

Met BIM kan nu elk lid van het 30 personen tellende ontwerpteam, onder wie geologen en plaatselijke geschiedkundigen, onmiddellijk elkaars kennis en de actuele ontwerpen oproepen. "Dat is bijzonder spannend, want iedereen ontdekt zo een betere vorm van communicatie", zegt Samyn. "We gaan dieper dan ooit eerder het project in – net als de klant zelf."

Met een open, vrije communicatiestroom tussen alle partijen is het ontwerpproces niet alleen efficiënter, het gaat ook meer in detail – voor een beter begrip en een betere uitwisseling. Met inbegrip van de klant. Als overtuigd pleitbezorger van BIM legt Samyn uit: "Elke architect zou BIM moeten gebruiken om de visie van de klant te vertalen naar een leefbaar gebouw." Zijn mening over de BIM-revolutie is eenvoudig: hoe meer we vooruitstrevende software gebruiken, hoe meer we duurzaam en modern kunnen bouwen met lokale materialen als modder, bamboe en touw.

Een product voor elk probleem

Bekijk ons volledige aanbod aan toegangsoplossingen online, mét downloadbare productgegevens en technische informatie. Vind de beste oplossing voor u.