Leefbaar en aangenaam

Ondanks het belang voor de lokale gemeenschap verwachtte niemand dat de nieuwe brandweerkazerne van Charleroi fraai zou zijn. Maar de volharding van architect Philippe Samyn om elk gebouw leefbaar en aangenaam te maken, mondde uit in een ontwerp dat niet enkel functioneel is, maar ook fraai.

De ronde vorm van het gebouw past prachtig in het heuvelachtige terrein, met een wakend oog op Charleroi. De naar buiten gerichte, waakzame aard wordt onderstreept door de 48 glazen poorten in de gevel op de begane grond. De poorten kunnen in een oogwenk open om de brandweerwagens en ambulances door te laten. En de functionaliteit van de poorten is slechts het halve verhaal.

"Veel leveranciers kunnen een goede poort leveren", stelt Samyn. "Het verschil schuilt in de verfijning van de poort – technisch en esthetisch." De elegante lijnen van de ASSA ABLOY-sectionale poorten geven het gebouw overdag lichtheid en transparantie in het donker. Het resultaat is een leefbare binnenomgeving in harmonie met de buitenomgeving – of om precies te zijn: de poorten.

Een product voor elk probleem

Bekijk ons volledige aanbod aan toegangsoplossingen online, mét downloadbare productgegevens en technische informatie. Vind de beste oplossing voor u.