Een plek om te trainen en te ontspannen

Conformiteit is niet altijd verbonden met bouwvoorschriften – tenminste niet rechtstreeks. In de brandweerkazerne van Charleroi moeten de dienstdoende brandweerlieden goed in vorm zijn. Ze zijn drie dagen achtereen paraat. Daarom zijn ruimten nodig om te trainen en te ontspannen.

De hoofdarchitect van het project, Philippe Samyn, noemt de brandweerkazerne "... een dorp op zich, met slaap- en leefruimte, een grote sporthal en een tuin op het dak waar de brandweerlieden kunnen eten en groenten kweken." Door de planning van de brandweerkazerne als een cirkel is de atletiekbaan op het dak eindeloos.

Nochtans is niet alles pure ontspanning. Brandweerlieden moeten ook ladders en trappenhuizen overwinnen, vaak zelfs met een slachtoffer op de schouders. Daarom stelde Samyn een toren voor met een trappenhuis en een reeks ladders aan de buitenzijde. Je kunt er zelfs een kabel van de toren spannen aan een vloerluik, om de brandweerlieden te laten oefenen op de tokkelbaan.

Een product voor elk probleem

Bekijk ons volledige aanbod aan toegangsoplossingen online, mét downloadbare productgegevens en technische informatie. Vind de beste oplossing voor u.