Schrijf u in

DEZE LEZING IS GEANNULEERD - INSCHRIJVEN IS NIET MOGELIJK

ASSA ABLOY en ASSA ABLOY Entrance Systems nodigen u uit op donderdag 22 oktober 2020 voor de lezing van Thomas Demand in Bozar, Zaal M te Brussel.

A+ en Bozar nodigen de Duitse kunstenaar Thomas Demand (1964) uit om op 22 oktober een lezing te geven in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Zijn fotografisch werk balanceert op de grens tussen fictie en realiteit.

Sinds de jaren 90 zijn de meeste foto’s van Demand reconstructies van beelden uit de pers of het internet. Door deze beelden in zijn atelier met papier en karton te reconstrueren, slaagt hij erin zijn aandacht te richten op het picturale van het beeld en niet op het onderwerp zelf. Zijn reconstructies gaan vaak over een politieke gebeurtenis in de wereldgeschiedenis, die hij bekritiseert.

In 2010, na een residentie in het Getty Research Institute waar hij de archieven met maquettes van John Lautner ontdekt, gaat het werk van Demand een andere richting uit. In tegenstelling tot de abstractie van de eerste foto’s gaat Demand voor het eerst maquettes van anderen fotograferen. De onderwerpen zijn niet langer historische feiten, maar echte architectonische projecten die hij op een close-up manier in conceptuele maquettes en foto’s omzet. De architectuurmaquette wordt hier een sculpturale manifestatie van ideeën, die veeleer het creatieve proces oproept dan het architectonische concept als vorm of programma.

Het werk van Thomas Demand werd meermaals tentoongesteld in internationale kunstinstituten zoals het Museum of Modern Art in New York, de Neue Nationalgalerie in Berlijn, de Tate Gallery en de Serpentine Gallery in Londen, en de Prada Foundation in Venetië. Dit najaar wordt zijn werk voor het eerst in België getoond in Museum M in Leuven. 

Programma

- 18u30 : Ontvangst met drinks & food (aanmelden aan de infobalie van A+ Architecture)
- 20u : Start lezing
- Locatie - Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

De  lezing is volledig corona-proof. Er wordt rekening gehouden met de richtlijnen inzake social distancing en alle andere veiligheidsvoorschriften. Dat betekent ook dat er slechts een beperkt aantal mensen wordt toegelaten (inschrijving is pas definitief na bevestiging door ons). Kortom, vol is vol. Inschrijven is de boodschap.

Inschrijven = engageren. Wij hebben in het verleden gemerkt dat er regelmatig no shows zijn zonder te verwittigen. Dat vinden we niet leuk. Uiteraard kan er altijd iets tussenkomen maar dan vragen wij om ons telefonisch te verwittigen zodanig anderen nog de kans krijgen en wij niet met lege plaatsen en catering blijven zitten. Don't spoil the party.

03/03/2020 - After Movie - Bozar Brussels - Monadnock

07/05/2019 - After movie - Bozar Brussels - Baukuh

26/03/2019 - After movie - Bozar Brussels - Peter Märkli

17/04/2018 - After Movie - Bozar Brussels - Jan Liesegang