Onze geschiedenis

De ASSA ABLOY Group werd in 1994 gevormd uit het samengaan van twee marktleiders in sloten en veiligheidsoplossingen: ASSA uit Zweden en ABLOY uit Finland. Sedertdien is ASSA ABLOY groter geworden en heeft haar aanbod uitgebreid tot toegangsoplossingen en automatische deursystemen. De divisie Entrance Systems ontstond vervolgens in 2006.

Brede en uitgebreide ervaring met automatische toegangssystemen, grote deskundigheid en een geschiedenis met beproefde oplossingen vormen de kern van ASSA ABLOY Entrance Systems. Door overname van de vermaarde internationale productmerken Besam, Crawford, Albany en Megadoor heeft de ASSA ABLOY familie een nieuw niveau bereikt op het vlak van succes en erkenning en de standaard gevestigd op het punt van veiligheid en gemak. 

  • Deze productmerken worden al vele jaren consequent gepromoot in samenhang met het merk ASSA ABLOY. Sinds 2017 zijn de collectieve kennis en hulpmiddelen van deze afzonderlijke bedrijven verenigd binnen het merk ASSA ABLOY.
  • In 2002 voegde Besam zich bij de ASSA ABLOY Groep. Dit bedrijf werd opgericht in 1962 en ontwikkelde toen automatische deuren voor de zorgsector. Al snel doken deze deuren ook op in andere sectoren, zoals kleinhandel en transport.
  • Crawford werd deel van de ASSA ABLOY Groep in 2011. Oorspronkelijk produceerde Crawford garagepoorten, maar in de jaren 50 begon het bedrijf zich toe te leggen op industriële poorten en laad- en lossystemen voor laadkades. Hun producten werden onder meer gebruikt in de distributie, logistiek en productie.
  • Megadoor werd in 2011 opgenomen in de ASSA ABLOY Groep. Hun eerste verticaal oprolbare stoffen poorten ontwikkelden ze in 1973 als afsluiting voor droogovens in de bosbouw, maar ze werden al snel ook in de mijnbouw, luchtvaart en op scheepswerven geïnstalleerd.
  • In 2012 werd Albany deel van de ASSA ABLOY Groep. Albany lanceerde in 1968 de eerste stoffen snelrolpoort ter wereld. Daarna ontwikkelde het bedrijf high-performance poorten voor een brede waaier aan sectoren, zoals productie, mijnbouw en clean rooms.