Toegangsoplossingen van ASSA ABLOY Entrance Systems voor nieuwe winkelsite te Lier

Op de voormalige site van Rover-garage Anthonis in Lier vind je sinds vorig jaar een gloednieuwe winkelsite, met woonwinkel YGO, sportwinkel Decathlon, Keukens De Abdij en een Panos-filiaal. Bouwheer Yves Govaerts, zaakvoerder van YGO, ging voor dit project op zoek naar enkele betrouwbare partners. Naast aannemer Cordeel Hoeselt en architectenbureau Tecro & Krea, ging hij in zee met ASSA ABLOY Entrance Systems voor tal van toegangsoplossingen.

Nieuwe winkelsite

Aan de Antwerpsesteenweg in Lier opende vorig jaar een modern winkelgebied met vier handelsvestigingen. Het project is het initiatief van ondernemersfamilie Govaerts, eigenaar van onder andere Meubelen GOVA. In hun nieuwe woonwinkel YGO, die een plaats vond op de site, vind je hedendaagse meubels en accessoires, verspreid over meer dan 12.000 vierkante meter winkelplezier, goed voor drie verdiepingen. YGO hanteert het vernieuwende winkelconcept ‘kiezen-kopen-meenemen’. Klanten bepalen zelf of en hoe ze hun aankopen meenemen. Er zijn drie opties: onmiddellijk meenemen in pakketten, thuisbezorging of de pakketten laten monteren. YGO wil van die snelle afhaling en levering een handelsmerk maken.

Jarenlang vertrouwen

De familie Govaerts werkt al langer samen met ASSA ABLOY Entrance Systems. In het kader van hun meubelzaak GOVA gaan de contacten al zo’n 20 jaar terug. Ze hebben vertrouwen in de producten van ASSA ABLOY Entrance Systems, de knowhow en de sterke servicedienst. Voor de winkelsite te Lier kreeg aannemer Cordeel Hoeselt dan ook de opdracht om producten van ASSA ABLOY Entrance Systems te gebruiken. Het architectenbureau Tecro & Krea ging hier graag in mee.

Efficiënte toegangsoplossingen

De winkelsite vroeg om verschillende toegangsoplossingen, die ook op verschillende momenten tijdens de bouwfase werden geleverd.

In de eerste plaats de ASSA ABLOY Uniturn 4200 (RAL 9005), een tourniquetdeur met twee vleugels voor intensief gebruik. De deur zorgt voor een uitnodigende, royale entree door het gebruik van een buitenrand die een massieve middenas overbodig maakt. Dat zorgt voor grotere deurcompartimenten die met gemak plaats bieden aan winkelwagens en bagagewagens, rolstoelen en grote bezoekersaantallen. De ASSA ABLOY Uniturn zorgt voor een uitstekende scheiding van de binnen- en buitenomgeving en verlaagt daarbij het temperatuurverlies. Hij beschikt ook over twee gesloten displays in de deurbladen, die gebruikt kunnen worden voor informatie of reclame.

Daarnaast werden er zes automatische schuifdeuren voorzien met een robuuster profiel (ADS Frame), waarvan vijf speciale break-outdeuren of ‘paniekdeuren’. De schuifdeursystemen van ASSA ABLOY bieden een aantrekkelijke en ultramoderne oplossing voor deurautomatisering. Niet alleen zijn ze uitermate soepel, gebruiksvriendelijk en geruisloos, ook hebben ze een opvallend geavanceerde vormgeving en mooi gestroomlijnd ontwerp.

In het kader van de logistieke vereisten werden tot slot verschillende sectionaalpoorten en snellooppoorten voorzien. Beide types poorten zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar en kunnen dus aangepast worden aan de noden van elk bedrijf. Ook een aantal levellers, die een vlotte en veilige overdracht van de goederen tussen het voertuig en de laadkade garanderen, vonden hun plaats op de winkelsite.