Actibel Immobilier kiest resoluut voor sectionale poorten van ASSA ABLOY Entrance Systems

Een gerenommeerde veilingzaal, een restaurant, een business center met oneindig veel mogelijkheden én een hotel met 180 slaapkamers. Zo omschrijf je het nieuwe Naamse Actibel-Ecolys complex in een notendop. Na verschillende opties te hebben afgewogen, koos Actibel Immobilier resoluut voor de sectionale poorten van ASSA ABLOY Entrance Systems, en dat voor verschillende doeleinden in het multifunctionele gebouw.

Actibel-Ecolys

Aan de ingang van het bedrijvenpark Ecolys, in het midden van het economisch centrum van Namen, verrees het complex Actibel-Ecolys. Het gebouw, van de hand van architect Olivier Godart, behelst verschillende activiteiten van de groep ‘Actibel Immobilier’. Op de begane grond bevindt zich de veilingzaal van Rops, de grootste antiekveilingzaal in Europa. Op de eerste en tweede verdieping is er een business center, waar bedrijven kantoorruimte en vergaderzalen kunnen huren, aangepast aan hun noden en wensen. Op de derde en vierde verdieping huizen er zo’n 180 hotelkamers.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Voor een aantal van de activiteiten, ging Actibel Immobilier op zoek naar een leverancier van sectionale poorten. Dat de keuze op ASSA ABLOY Entrance Systems viel, was niet toevallig. Vincent Heurter, project manager bij Actibel Immobilier, legt uit: “Bij de aanbesteding voor dit gebouw hebben we diverse merken met elkaar vergeleken. We hebben om verschillende redenen voor ASSA ABLOY Entrance Systems gekozen. De belangrijkste reden was het technische niveau van de aangeboden deuren. Uiteindelijk besloten we om met ASSA ABLOY te werken omdat we van mening waren dat zij de beste prijs-kwaliteitverhouding boden.”

15 sectionale poorten

Er werden in totaal 15 sectionale poorten geïnstalleerd van het type OH1042P, in de kleur RAL 7016 (antracietgrijs). Vincent Heurter: “De poorten worden ingezet voor verschillende doeleinden. Er zijn poorten die de site en de logistieke activiteiten in het gebouw beveiligen. Daarnaast zijn er sectionale poorten met dock levellers, waardoor wij ook opleggers kunnen laden en lossen. Tot slot zijn er sectionale poorten die ons in staat stellen de logistiek tussen onze twee veilingzalen te verzekeren. Die poorten worden ook gebruikt om de zalen van elkaar te scheiden.”

OH1042P-poorten

De universele ASSA ABLOY OH1042 sectionale poort schuift bij het openen onder het dak en biedt dus veel vrije ruimte in en rond de poortopening. Er is de keuze tussen de poort met geïsoleerde sandwichpanelen of het type met vensters. Het type OH1042P is meer specifiek geschikt voor wie robuuste, goed geïsoleerde en ruimtebesparende poorten nodig heeft in de buitenmuren van industriële gebouwen.

Kwaliteit en duurzaamheid

Elk onderdeel van de poorten wordt gebouwd volgens de strengste normen. De combinatie van windbestendige, versterkte panelen en een klasse-3-certificaat voor waterdichtheid, windbelasting en luchtdoorlatendheid levert een industriële sectionale poort op die er goed uitziet en bovendien een bijzonder lange levensduur heeft. Die kleine innovaties maken een groot verschil voor de gebouwen die ze beschermen.

Op maat van de klant

De klant kan kiezen tussen de standaard buitenkleuren of een kleur naar keuze voor zowel de binnen- als de buitenzijde. De poorten zijn tevens beschikbaar in verschillende afmetingen, en met verschillende panelen en vensterconfiguraties. Verder kunnen ze uitgerust worden met tal van toebehoren, waaronder sloten, handgrepen, loopdeuren, ...

Kwalitatieve dienstverlening

Actibel Immobilier vond in ASSA ABLOY Entrance Systems een betrouwbare partner. Vincent Heurter: “De poorten konden snel geleverd worden. Wat interventies, onderhoud of technische problemen betreft, heeft ASSA ABLOY ons bovendien verzekerd dat er maximaal binnen de 24 uur depannages kunnen uitgevoerd worden, en dat zeven dagen op zeven. Niet onbelangrijk, aangezien de sectionale poorten essentieel zijn voor het goede verloop van onze activiteiten.”