Minimaal energieverlies met industriële poorten

De grootste autoverdeler van België zocht een oplossing voor het probleem van de poorten die de chauffeurs van leveranciers 's nachts openlaten. Hij koos sectionale overheadpoorten en poorten met hoge capaciteit en onderling vergrendelde opening van ASSA ABLOY Entrance Systems.

Deze poorten vergemakkelijken de automatische opening en sluiting met behulp van fotocellen. Het probleem was dus meteen opgelost en het energieverlies werd tot een minimum beperkt.

Het centrum voor wisselstukken van D'Ieteren in Kortenberg is een groot gebouw waar dag en nacht onderdelen worden geladen en waar lege verpakkingen worden teruggebracht door leveranciers en partners die niet tot de groep behoren. De chauffeurs vergeten echter soms de poort te sluiten na het lossen van de lege verpakkingen. De onderneming heeft op die manier veel energie verloren en het 's nachts openlaten van de poorten heeft aanleiding gegeven tot hoge energiefacturen.

Warmteverlies minimaliseren

Na de installatie van een combinatie van ASSA ABLOY sectionale overheadpoorten en snelrolpoorten, gestuurd door een gesloten bedieningsdoos, kunnen de chauffeurs de poorten gewoon niet meer openlaten. Zodra de sectionale overheadpoort opengaat, gaat de rolpoort dicht en omgekeerd. Daardoor wordt het energieverlies tot een minimum beperkt.

"ASSA ABLOY Entrance Systems is een betrouwbare partner gebleken door actief mee te zoeken naar de juiste oplossing voor ons probleem. We zijn bijzonder tevreden over het resultaat dat zijn waarde en efficiëntie al bewezen heeft." Harald Koninckx, Deputy Site Manager.