Meer efficiëntie, minder energieverlies: Copenhagen Markets koos voor snelle sectionale poorten van ASSA ABLOY Entrance Systems

Van vroeg in de ochtend tot het eind van de middag bruist Copenhagen Markets – het grootste distributiecentrum van de groothandel in Scandinavië – van de activiteiten. Detailhandelaren, restauranteigenaren en leveranciers van levensmiddelen uit heel Denemarken en het zuiden van Zweden bezoeken de markt om er verse bloemen, fruit, groenten en andere bederfelijke waren te kopen voor hun business.

Met een oppervlakte van 77.000 m2 en ongeveer zestig kramen trekt de enorme markthal steeds meer klanten. Om die toename in bezoekers beter op te vangen en een veilige stroom van personen en goederen in en uit het gebouw te garanderen, schakelde Copenhagen Markets ASSA ABLOY Entrance Systems in.

Meer efficiëntie, energiebesparing en veiligheid

Op advies van ASSA ABLOY Entrance Systems koos Copenhagen Markets voor het upgraden van vijftien van zijn bestaande ASSA ABLOY Entrance Systems-poorten. Gekozen werd voor nieuwe sectionale poorten met een snelle open- en sluitcyclus. Met een open- en sluitsnelheid van één meter per seconde, is dit type poort – de ASSA ABLOY OH1042S – vier keer sneller dan gewone sectionale poorten.

De hoge snelheid zorgt niet alleen voor een efficiënte doorstroom van klanten, standhouders en voertuigen, maar besparen ook energie. De poorten helpen het energieverlies tot 12 procent te verlagen en een constante temperatuur in de markthal te handhaven. Om te voorkomen dat tocht, nevel en vocht het pand binnenkomen, heeft de poort  bovendien aan alle kanten lucht- en waterdichte afdichtingen.

Doordat de poort bovendien is uitgerust met intelligente fotocelveiligheidssensoren, stopt de ASSA ABLOY OH1042S onmiddellijk bij detectie van een obstakel in de poortopening. Op die manier waarborgt Copenhagen Markets de veiligheid van klanten, standhouders en goederen.

Optimale conditie door onderhoud

Als grote, drukbezochte markthal was het voor Copenhagen Markets essentieel dat de vijftien poorten efficiënt werden vervangen, zodat standhouders en andere partijen hun werk ongestoord konden voorzetten. ASSA ABLOY Entrance Systems bood hierbij ondersteuning door de poorten snel te vervangen. Daarnaast beschikt Copenhagen Markets over een bijbehorend servicecontract, waardoor minstens één keer per jaar service op de nieuwe poorten wordt uitgevoerd. Zo blijven ze in optimale conditie, en dat is cruciaal voor de drukbezochte marktplaats in Scandinavië.