Negen laad- en losdocks van ASSA ABLOY Entrance Systems voor Transport Castelein

Familiebedrijf Transport Castelein is sinds drie generaties een gevestigde waarde in de transportsector. Ze verzorgen transporten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast bedienen ze de Oost-Europese markt via hun partner Way2Logistics, gelegen in Slowakije. Transport Castelein deed beroep op ASSA ABLOY Entrance Systems voor de plaatsing van 9 volledige laad- en losdocks in hun transportcentrum te Rekkem.

Voorop in innovatie

Transport Castelein volgt de laatste technische ontwikkelingen op de voet en loopt daarom voorop in de vervoerssector. Klanten kunnen dan ook vertrouwen op een flexibele en betrouwbare dienstverlening, met materiaal in topconditie. Ook voor het transportcentrum koos Transport Castelein voor kwaliteit. Via aannemersbedrijf Willy Naessens viel de keuze op ASSA ABLOY Entrance Systems voor de bouw van negen volledige laad- en losdocks met 9 industriële sectionale poorten, 9 hydraulische swinglip dock levellers, en 9 paar buffers en wielgeleiders.

Industriële sectionale poorten

ASSA ABLOY Entrance Systems biedt een volledig gamma van industriële sectionale poorten aan. De universele ASSA ABLOY OH1042 sectionale poort schuift bij het openen onder het dak en biedt dus veel vrije ruimte in en rond de poortopening. Transport Castelein koos voor het type ASSA ABLOY OH1042P. Die sectionale ASSA ABLOY poort is optimaal voor wie robuuste, goed geïsoleerde en ruimtebesparende poorten nodig heeft in de buitenmuren van industriële gebouwen.

Voor toepassingen die veel daglicht vragen of waarbij design en esthetiek een voorname rol spelen, is er ook een industriële poort met beglazing beschikbaar, de ASSA ABLOY OH1042F.

Elk onderdeel van de poorten wordt gebouwd volgens de strengste normen. De combinatie van windbestendige, versterkte panelen en een klasse 3 certificaat voor waterdichtheid, windbelasting en luchtdoorlatendheid, levert een industriële sectionale poort op die er goed uitziet en bovendien een bijzonder lange levensduur heeft. Die kleine innovaties maken een groot verschil voor de gebouwen die ze beschermen.

De poorten zijn te verkrijgen in de standaard buitenkleuren of een kleur naar keuze, zowel voor de binnen- als voor de buitenzijde. De ASSA ABLOY poort is bovendien beschikbaar in verschillende afmetingen, met verschillende panelen, vensterconfiguraties … Verder kunnen de poorten uitgerust worden met tal van toebehoren waaronder sloten, handgrepen, loopdeuren , enz.

Hierdoor voldoet de ASSA ABLOY sectionale poort perfect aan alle industriële, kwalitatieve en esthetische vereisten.

Hydraulische swinglip dock levellers (10 ton)

ASSA ABLOY Entrance Systems plaatste bij Transport Castelein ook negen hydraulische swinglip dock levellers. Die werden ontworpen om een veilig en efficiënt laden en lossen mogelijk te maken, waarbij de stilstandtijd tot een minimum wordt beperkt. Het systeem biedt een uitzonderlijk hoog veiligheidsniveau bij de overdracht van goederen. Het onderhoud verloopt bijzonder gemakkelijk en snel om de functionaliteit te waarborgen. Een gebogen swinglip voorkomt het ‘uitslijpen’ van de uitrusting voor de behandeling van het materiaal.

Hydraulische swinglip dock levellers bieden een zeer robuuste swinglipondersteuning met gebrande platen. Alle stootkrachten worden optimaal opgevangen. Dat voorkomt beschadigingen en levert een lange levensduur op. Een ander opvallend kenmerk is het lipdesign met open scharnieren. Die oplossing vergt weinig onderhoud en waarborgt een storingsvrije werking.

Buffers en wielgeleiders

Om het laden en lossen in het transportcentrum zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen, plaatste ASSA ABLOY er tot slot negen paar buffers en negen paar wielgeleiders.